Kepenk kapatan esnafın gözü, yarınki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında

Kepenk kapatan esnafın gözü, yarınki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın Beştepe’de gerçekleştirilecek. Esnaf, kısıtlamalar nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, internet kafe, kır bahçesi, elektronik oyun salonları, bilardo salonları ve halı saha işletmecileri ile hizmetleri yalnızca paket servis ile sınırlandırılan restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi işletmelere müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilerek faaliyetlerine başlamasına olanak sağlanmasını istiyor.

Kabinenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın yapacağı toplantının ana gündem maddesi koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeler, aşı çalışmaları, kısıtlamalar ve talepler oluşturacak.

Pandemi döneminde kepenk kapatan esnafın gözü kulağı bu toplantıda olacak. Prim, vergi ve kredi borçlarının faizsiz ertelenmesini bekleyen esnaf,  kısıtlamalar nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, internet kafe, kır bahçesi, elektronik oyun salonları, bilardo salonları ve halı saha işletmecileri ile hizmetleri yalnızca paket servis ile sınırlandırılan restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi işletmelere müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilerek faaliyetlerine başlamasına olanak sağlanmasını istiyor.

15 Şubat mı? 15 Mart mı?

Toplantıda okullarda yüz yüze eğitim konusunda ortaya atılan tarihlerle ilgili de bir değerlendirme yapılması, koronavirüs verileri, Bilim Kurulu değerlendirmelerinin ele alınarak yüz yüze eğitim konusunun masaya yatırılması bekleniyor.

Gündem