Kerim Rota: TCMB kararı 'Rasyonel zemine dönme' umutlarını yok etmiştir. Bebek adımları ile engeller ve zorluklar aşılamaz

Kerim Rota: TCMB kararı 'Rasyonel zemine dönme' umutlarını yok etmiştir. Bebek adımları ile engeller ve zorluklar aşılamaz
Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota Merkez Bankası'nın faiz arttırışına ilişkin açıklama yaptı. Rota Bugünkü TCMB kararı "Rasyonel zemine dönme" umutlarını yok etmiştir. Bebek adımları ile engeller ve zorluklar aşılamaz" dedi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'dan yüzde 15'e yükseltilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Rota "Bugünkü TCMB kararı "Rasyonel zemine dönme" umutlarını yok etmiştir" dedi.

"Bebek adımları ile engeller ve zorluklar aşılamaz" diyen Rota "Uzun yıllardır "mahçup" para politikası uygulamalarını, "mış gibi" yapan bürokratları, bugünü ıskalayıp yarını vaatlerle süsleyenleri zaten denemiştik" açıklamsında bulundu.

Rota şunları kaydetti:

"Ülkemizin bunları tekrarlayarak kaybedecek vakti ve kaynağı yoktur.

Aylardır "rasyonel zeminde olmayanların" katılımıyla yazılan bugünkü PPK metninde de, enflasyonla kararlı mücadele, önceki yanlış uygulamalara itiraz, şeffaflık ve hesap verilebilirlilik yoktu."

(Kısa Dalga)

Ekonomi