Kerim Ülker: Ciner satıştan vazgeçti Londra’da borsaya açılacak

Kerim Ülker: Ciner satıştan vazgeçti Londra’da borsaya açılacak
"Ciner Grubu’nun WE Soda hakkındaki planla­rında değişiklik oldu ve şirke­ti halka açmak için çalışmala­rını tamamladığı ifade edili­yor..."

Dünyanın en büyük soda külü üretici­lerinden biri Ci­ner Holding. Ciner’e bağlı WE Soda’nın uzun süredir satışı gündemdeydi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in yazısına göre Ciner Grubu’nun WE Soda hakkındaki planla­rında değişiklik oldu. Ülker özetle şunları yazdı:

"Hatta 2021 yılında bu konudan ilk kez DÜNYA Gazetesi oku­yucuları haberdar olmuş­tu. 2 yıl önce yazdığımız ha­berimizde Ciner Grubu’na ait dünyanın en büyük soda külü üreticisi şirketi olan WE So­da’yı satmak için ABD’li yatı­rım bankası Goldman Sachs ile anlaştığını 5 milyar dolara da elden çıkaracağını sizler­le paylaşmıştık.

Haberimizin ardından Ciner Grubu’nun WE Soda hakkındaki planla­rında değişiklik oldu ve şirke­ti halka açmak için çalışmala­rını tamamladığı ifade edili­yor. Avrupa’nın finans merkezi Londra’da halka arz için uzun süredir çalışmalar yapan Ciner Grubu, bu süreci bu yıl tamam­lamayı planlıyor.

Ciner Gru­bu’nun önümüzdeki haftalar­da Londra Borsası FTSE’de işlem görmesi bekleniyor. Bu süreç, Londra’da bu yıl yapılan en büyük halka arzlardan biri olarak görünüyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Ekonomi