Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa böyle pişirin! Tek hamlede kestane soyuluyor ve iyi pişiyor

Kestane kabuğundan ayrılmıyorsa böyle pişirin! Tek hamlede kestane soyuluyor ve iyi pişiyor
Kestane pişirirken aklınızda bulunması gereken bilgiler. Bu bilgiler sayesinde pişireceğiniz kestane çok daha lezzetli oluyor

Kestane, sağlık açısından birçok fayda sağlayan besleyici bir yiyecektir. İçeriğinde yüksek miktarda lif bulunması sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu azaltabilir. Aynı zamanda düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Kestanenin içeriğinde bulunan antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, potasyum, magnezyum ve demir gibi mineralleri içerdiği için kalp sağlığını destekler, kasların fonksiyonunu düzenler ve enerji seviyelerini artırabilir. Kestanenin B vitaminleri ve folat açısından zengin olması sinir sistemi sağlığı için faydalıdır.

maxresdefault-001.jpg

EVDE KOLAY KESTANE NASIL HAZIRLANIR?

1. Kestaneleri çizikleyin: Kestanelerin kabuklarını soyarken, üzerlerine hafifçe çizikler atmak kabuğunun çatlamasını ve pişerken iç kısmın daha kolay yumuşamasını sağlar.

2. Kestaneleri ıslatın: Kestaneleri pişirmeden önce bir süre suda bekletmek, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Ayrıca pişirme esnasında kestanelerin daha yumuşak olmasını sağlar.

maxresdefault-004.jpg

3. Kestaneleri doğru pişirin: Kestaneleri fırında veya tencerede pişirecekseniz, düzenli olarak kontrol ederek fazla pişmelerini engelleyin. Kestaneler lokum gibi yumuşadığında pişirme işlemini sonlandırın.

4. Kestaneleri sıcak tutun: Kestaneleri piştikten sonra sıcak tutmak, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Pişirdikten hemen sonra sıcak su dolu bir kap içerisine alarak bir süre bekletmek bu işlem için idealdir.

TAVADA KESTANE TARİFİ

Tavada Kestane Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

maxresdefault-002.jpg

  • 1 kg kestane
  • Yarım çay bardağı su

TARİF

  1. Kestaneler yıkanıp kurulanıp enine güzelce çizilir.
  2. Teflon tava orta ateşte güzelce ısıtılır ve kestaneler tavaya alınır (kestaneler üst üste gelmeyecek bu yüzden tavanın boyutu kestane miktarınıza göre olmalı)
  3. Kestanelerin üzerine suyu dökmeyiniz .Elinizle üzerlerine serpiştiriniz .Yani kestaneler nemlensin.
  4. Kapağını kapatınız ara ara karıştırınız .Yaklaşık 20 dk sürüyor.
  5. Pişmeye yakın kabukları ayrılıyor. Tadına bakarak da pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

maxresdefault-003.jpg

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com

Yaşam