Kevin Spacey cinsel taciz suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Kevin Spacey cinsel taciz suçlamasıyla hakim karşısına çıktı
ABD'li oyuncu Kevin Spacey hakkında açılanan cinsel taciz davasında hakim karşısına çıktı. Spacey hakkında birini rızası dışında cinsel ilişkiye zorlamak, 3 defa ahlaka aykırı saldırı ve 3 defa cinsel saldırı ithamında bulunuluyor.

Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey, Londra'da cinsel taciz suçlamasından yargılandığı mahkemeye görüntülü olarak bağlandı.

2001 ve 2004 yılları arasında bir adama karşı işlediği iddia edilen suçlarla ilgili herhangi bir kabul ya da ret imasında bulunmadı. Avukatı tarafından temsil edilen Spacey sadece adını, doğum yeri ve tarihi ile birlikte Londra'daki kayıtlı adresini onaylamak için konuştu.

Spacey hakkında birini rızası dışında cinsel ilişkiye zorlamak, 3 defa ahlaka aykırı saldırı ve 3 defa cinsel saldırı ithamında bulunuluyor.

Euronews'in haberine göre, İngiliz mahkemesi mayıs ayında açılan 5 suçlamanın yanı sıra 7 yeni suçlama eklenmesine onay vermişti. Hakim bu yeni suçlamaların eskilerine ilave edileceğini duyurdu. Spacey haziran ayındaki duruşmada 2005 ve 2013 yılları arasında işlediği iddia edilen bu suçlarla ilgili suçsuz olduğunu söylemiş dava 2023 haziranına ertelenmişti.

Koşulsuz kefaletle serbest kalmasına karar verilen davanın bir sonraki duruşması 13 Ocak'ta görülecek.

2004 ve 2015 yılları arasında Londra Old Vic Tiyatrosu'nın sanat direktörlüğünü yürüten Spacey, New York'ta 40 milyon dolar tazminat talebiyle açılan cinsel taviz davasından ekim ayında beraat etmişti.

Hakkında 5 yıl önce gün yüzüne çıkan iddialar sonrası Spacey devam eden birçok projesinden çıkarılmış ve oyunculuk kariyeri bitme noktasına gelmişti.

Spacey hakkındaki iddiaları hiç bir zaman kabul etmemişti.

Dünya