KHK'li öğretmenin servis şoförlüğü yapması da yasaklandı

KHK'li öğretmenin servis şoförlüğü yapması da yasaklandı
KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen hakkında açılan davaya dair istinaf mahkemesince beraat kararı verilen bir kişinin okul servis şoförlüğü yapması engellendi.

Sivas’ta Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edilen bir kişinin okul servis şoförlüğü yapması engellendi.

Sivas Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi tarafından özel izin servis belgesi olan kişi, 4 yıldır yaptığı servis şoförlüğü görevinden alındı. Sivas Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 27 Ekim’de “Okul servis araçları onayı”nı iptal etti. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, iptal kararında, "İl Emniyet Müdürlüğünce müdürlüğümüze bildirilen bilgi neticesinde yapılan detaylı inceleme sonucunda ilgi onay ile onayı alınan kişinin okul servis araçları yönetmeliğine göre şoför olarak çalışamayacağı anlaşıldığından ilgi onay ile okulunuza bildirilen ilgi onay iptal edilmiştir" diye belirtildi. 

BERAAT KARARI VAR 

Yaşadıklarını HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ileten kişi güvenlik gerekçesiyle isminin paylaşılmasını istemedi. Gergerlioğlu'na yaşadıklarını anlatan yurttaş, “Şu an servis şoförü olarak çalışamıyorum. Evime nasıl ekmek götüreceğim? Hatta şoför tutayım dedim ‘Senin adına ticari plakayla okul servis şoförü çalıştıramazsın’ dedi belediyedeki yetkili. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok mağdur oldum. 2017 Okul Servisi Araç Yönetmeliği'ne göre kovuşturma olmaması gerekiyormuş benim hakkımda herhangi bir soruşturma ya da kovuşturma yoktur. İstinaf mahkemesince beraat kararım onandı’’ ifadeleri yer aldı.

KHK’li öğretmenin yaşadıklarını Meclis gündemine taşıyan Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gergerlioğlu şu sorular yöneltti:
 
“* İddialar doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa özel izin servis belgesi neden iptal edilmiştir?

* Özel izin belgesinin iptal edildiği iddiası doğruysa KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş olmasından dolayı mıdır? Eğer bu iddia doğruysa KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş bir öğretmen servis şoförlüğü yapamayacak mıdır?

* Eğer bu iddialar doğruysa hakkında soruşturma ve kovuşturma olmamasına rağmen özel izin belgesi neden iptal edilmiştir?

* Son 5 yılda KHK ile kamu görevinden ihraç edilip kendisine ait özel izin servis belgesinin iptal edildiği yurttaş sayısı kaçtır?” 

Gündem