Kıbrıslı vekil Derya’dan Erdoğan eleştirisi: Birilerini öteki ilan etmeli ki kendi seçmenini konsolide edebilsin

Kıbrıslı vekil Derya’dan Erdoğan eleştirisi: Birilerini öteki ilan etmeli ki kendi seçmenini konsolide edebilsin
Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya, parlamentoda yaptığı konuşmada "Birileri milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor" dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya’nın 4 Ekim’de parlamentoda yaptığı konuşma, sosyal medyada en fazla paylaşılan siyasi videolar arasına girdi.

Savaş karşıtı açıklamalarda bulunan Kıbrıslı vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştirdi.

"BİRİLERİNİ ÖTEKİ İLAN ETSİN Kİ SEÇMENİNİ KONSOLİDE EDEBİLSİN"

Doğuş Derya'nın konuşması şöyle:

"Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini artırır, bazen Suriye olur bu bazen Yunanistan olur bu. Birilerini öteki ilan etmeli ki kendi seçmenini konsolide edebilsin. Ve Kırbıs'da şu anda bir repertuvar. Birileri milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor. Yurtsever bir Kıbrıslı Türk olarak konuşuyorum, futbol taraftarı gibi ele almayacaksın bu konuları. Biz bu ülkede silahlanmaya karşı her türlü militarist hareketin kendisine karşı, siyasi eşitliğe dayalı iki bölgeli iki toplumlu federal çözümü savunmaya devam edeceğiz. İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın.

KKTC'yi tanıyın demiş sayın Erdoğan, önce kendileri tanısınlar lütfen bu ülkenin ayrı bir devlet olduğunu bu ülkenin kurumları olduğunu bu ülkenin parlamentosu olduğunu lütfen kendileri tanısın önce.

Siz de bunları sorgulayın Çok konforludur biliyorum biat kültürü içinde buradan birilerine teşekkür etmek ve siyasi ikbalinizi ona bağlamak ama siz bu ülkenin vekilisiniz."

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya Erdoğan’a yaptığı eleştirilerden dolayı tepki gösterdi.

Çelik, “Rum ve Yunan faşistlerine verdiğimiz cevap bu şahıs için de aynen geçerlidir” ifadelerini kullandı:

“KKTC Meclisi’nde konuşan CTP vekili Doğuş Derya, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye’yi ve kahraman TSK'yı hedefe alan bir konuşma yaptı. Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz. Bu kişinin sözleri radikal Yunan ve Rum tezleri ile PKK’nın Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının sentezinden başka bir şey değildir. Rum ve Yunan parlamentosunda yapılan Türkiye düşmanı konuşmaları tekrar etmiştir. Kuşkusuz bu zihniyet KKTC’yi bir Rum sömürgesi yapma hayali peşinde koşuyor. Bu hayalin peşindeki Rum ve Yunan faşistlerine verdiğimiz cevap bu şahıs için de aynen geçerlidir.”

Dünya