Kiev için savaşan üç yabancı askere idam cezası: Kurşuna dizilecekler

Kiev için savaşan üç yabancı askere idam cezası: Kurşuna dizilecekler
Donetsk'te yargılanan Ukrayna ordusundan iki İngiliz ve bir Faslı paralı asker hakkında idam kararı verildi.

Ukrayna'dan bağımsızlığını ilan eden Donetsk'teki bir mahkeme, Mariupol'da Ukrayna ordusunda savaşırken yakalanan iki İngiliz ve bir Fas uyruklu kişiyi ölüme mahkum etti.

İngiliz Aiden Aslin ve Shaun Pinner ile Faslı Saadun İbrahim, Perşembe günü Donetsk Cumhuriyeti'nde paralı askerlik yapmak ve iktidarı zorla ele geçirmeye çalışmaktan suçlu bulundu.

Donetsk'in yasalarına göre, iktidarı zorla ele geçirmeye çalışmak en fazla 20 yıl ile cezalandırılıyor, ancak mahkeme savaş zamanının ağırlaştırıcı koşulları nedeniyle idam cezası kararı verdiğini belirtti.

Sol gazetesinin haberine göre Rusya destekli Donetsk'te idam cezası kurşuna dizme yoluyla uygulanıyor.

İTİRAZ İÇİN BİR AY SÜRELERİ VAR

Üç militanın mahkeme kararına itiraz etmek için bir ay süreleri bulunuyor. Yabancı militanlar temyizi kazanırlarsa, idam cezası 25 yıla kadar hapis cezasına indirilebilir.

İngiltere, vatandaşlarının Cenevre Sözleşmeleri uyarınca savaş esiri olarak muamele görmesini talep etti. Ancak, İngiltere resmi olarak Donetsk ile savaş halinde değil. Donetsk, yakalanan militanları uluslararası hukukta düzenli savaşçılarla aynı ayrıcalıklara sahip olmayan paralı askerler şeklinde kabul ediyor.

Dünya