Kiev'e giden Johnson'dan Biden'a telefon: Ukrayna'ya askeri destek paketi güncellendi

Kiev'e giden Johnson'dan Biden'a telefon: Ukrayna'ya askeri destek paketi güncellendi
Geçen hafta Ukrayna'ya giderek Kiev sokaklarında gezen İngiltere Başbakanı Johnson, ABD Başkanı Biden'la telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Ukrayna'ya yapılan yardımların hızlandırılmasının konuşulduğu açıklandı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi, Boris Johnson'ın geçtiğimiz cumartesi günü Ukrayna'nın başkenti Kiev’e yaptığı ziyaret hakkında Biden’la bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Açıklamada, “Liderler, Ukrayna kuvvetleri ülkenin doğusunda başka bir Rus saldırısına hazırlanırken, askeri ve ekonomik desteğin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere Ukrayna’ya yapılan yardımı hızlandırma gereğini tartıştılar” denildi.

Johnson’ın, ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı “muazzam askeri katkıyı” takdirle karşıladığı aktarılan açıklamada, İngiltere’nin önümüzdeki günlerde füzeler ve askeri araçlar da dahil olmak üzere yeni askeri destek paketini güncellediği belirtildi.

Açıklamada, “Her iki lider de Putin’in korkunç girişimlerine rağmen Ukrayna halkını asla bastıramayacağını açıkça belirtti. Başbakan, Ukrayna halkının ülkelerinin özgürlüğüne yönelik vizyonunun yeniden gerçekleştirilebilmesini sağlamak için uluslararası toplumdan Ukrayna’ya uzun vadeli bir taahhüdün gerekli olduğunu söyledi. Liderler, ABD ve İngiltere’nin bunu başarmak için müttefikleriyle birlikte nasıl çalışabileceğini tartıştı” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca Biden ve Johnson’ın, Putin üzerindeki ekonomik baskıyı artırmak ve Batı’nın Rus petrol ve gazına olan bağımlılığını kararlı bir şekilde sona erdirmek için ortak çabalara devam etme konusunda anlaştıkları da ifade edildi. (Kısa Dalga)

Dünya