Ukrayna'da son durum: Halk sığınaklarda

Ukrayna'da son durum: Halk sığınaklarda
Rusya'nın 2014 yılında yasadışı ilhak ettiği Kırım'da yer alan Kerç Köprüsü'nün Ukrayna tarafından Cumartesi vurulmasının ardından, Ukrayna bu sabaha füze saldırılarıyla uyandı. Zelenski'nin sığınaklardan çıkmayın çağrısı yaptığı halk, metro istasyonlarına sığınırken şu ana kadar 5 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üç kişinin hayatını kaybettiği Kırım Köprüsü patlamasından Ukrayna'yı sorumlu tutmasının ardından başta Kiev'in merkezi olmak üzere Ukrayna'nın birçok bölgesinde bu sabah peş peşe patlamalar yaşandı.

Ukrayna'nın batısında bulunan Khmelnytskyi oblastında roket saldırıları sonucunda elektrik ve su kesintileri yaşanırken, metro ulaşımının da askıya alındığı ifade edildi.

Odesa'da üç füze ve beş insansız hava aracının savunma güçleri tarafından vurulduğu ifade edildi.

bnne.jpg

Rus haber ajansı RIA Novosti'nin geçtiği habere göre ise Harkov metrosunda da ulaşım durduruldu. Sumi bölgesinde ise elektrik kesintileri yaşanıyor.

Öte yandan patlamaların yaşandığı bir başka bölge Lviv'de ise yetkililer, termik santralin kapatıldığını, bazı bölgelerin elektriksiz kaldığını bildirdi.

Ukraynalı yayın kuruluşları Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin memleketinde (Kryvyi Rih) patlamalar olduğunu bildirdi.

Ukrayna'nın devlet haber ajansı Ukrinform'da yer alan habere göre, Lviv bölgesine 15 roketli saldırı gerçekleştirildi.

Zelenski: Panik ve kaos istiyorlar

Ukrayna devlet Başkanı Vladimir Zelenski sabah saatlerinde yaşanan patlamaların ardından halka "Lütfen sığınaklarda kalın" çağrısı yapmıştı. Ardından Telegram hesabından bir video paylaşarak son durum hakkında bilgi veren Zelenski, düzinelerce füze atıldığını ifade ederek, "Panik ve kaos istiyorlar, enerji sistemimizi yok etmek istiyorlar. Umutsuzlar. Bugün sığınaklarda kalın" dedi.

Zelenski Rusların iki hedefi olduğunu vurgulayarak ilkinin ülkenin enerji sistemi olduğunu ikincisinin ise insan olduğunu ifade etti.

Dünya