Kılıçdaroğlu: 13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız

Kılıçdaroğlu: 13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında Altılı Masa'nın önümüzdeki toplantısı için "13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında gazeteci İsmail Küçükkaya ve Bengü Şap'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız"

"Belediye başkanlarımız kazandığında onlara yedi maddelik ilkeleri verdim. İlkelerden birisi şu; 'Seçildiğiniz gün asla vatandaşlar arasında ayırım yapmayacaksınız. 'Şu mahalle bana az oy verdi, hizmet vermeyeceğim' demeyeceksiniz. Herkese eşit davranacaksınız, sadece yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız' idi.

İkincisi ise 'Harcadığınız para sizin değil, vatandaşların parası, bu yüzden harcadığınız tek kuruşun hesabını halka vereceksiniz' demek oldu. Bu maddeler bizim 7 maddenin ilk ikisiydi. Dolayısıyla devletin de bu anlayışla yönetiliyor olması lazım.

"6 Nisan'a kadar olursa biz destek veririz demiştik"

Biz 6 Nisan tarihini belirlemiştik. 6 Nisan'a kadar olursa biz destek veririz demiştik. Erdoğan hayır ben daha sonra yapacağım diyorsa biz ona destek vermeyeceğimizi açıkladık.

"Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimin yapılmasını istiyor"

Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimin yapılmasını istiyor. Biraz daha gecikirse, örneğin hazirana atarsa enflasyon zaten her ay yükseliyor. Yaptığı zamların bir anlamının kalmadığını halk da kendisi de görecek. Bu nedenle erkenden yapıyor.

"YSK'da militan yargıçlar olduğunu herkes biliyor"

Anayasa açık. Anayasa hukukçuları üçüncü kez aday olamaz diyor. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurular olacaktır ama kabul edilmeyecektir. Çünkü YSK üyelerini kendisi belirledi aslında. Yargının yargı olmaktan çıktığını aklı başında olan herkes biliyor.

"Erdoğan sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır"

Erdoğan'ın "2018 seçimleriyle birlikte yeni yönetim sistemine geçtik. Kronometre sıfırlandı. 2018'de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanıdır" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu programda yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın bu sözlerine, "Kronometreyi sıfırlamanın ne olduğunu Erdoğan çok iyi bilir. Sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır" yanıtını verdi.

"Biz altı lider Türkiye'nin bütün sorunlarını gördük"

9 ana başlıkta 2 bin 300'den fazla somut hedef ve projeleri açıklayacak arkadaşlarımız. İçeriğini benim anlatma hakkım yok. İçerik, altı liderin bir araya gelip çalıştığı ve ortaya koyduğu somut öneriler. Siz böyle 2 bin 300 başlığı çıkıp da kamu önünde anlatabildiler mi? Biz altı lider Türkiye'nin bütün sorunlarını gördük. Sorunlardan çıkmak yetmiyor, nelerin yapılması gerektiğini de anlattık.

"13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız"

200 sayfalık Türkiye'nin kurtuluş reçetesini yazdık. Onların var mı? Adayım diyor. Nesi var? Bahçeli ve BBP. Ne oldu onlar? Bir araya geldiler mi? Kamuoyuna bir şey açıkladılar mı? Bizimle uğraşıyorlar. Bizim hazırladığımız metni bir süre sonra onlar da kopyalayacak.

13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Öyle bir karar aldık. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde. Liderler bir arada Türkiye'nin sorunlarına kilitlenmiş vaziyetteyiz. Bir kişiyi aday olarak belirleyeceğiz. Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini sürdürmesi lazım. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti bilmesi lazım, liyakatın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım. Liderler bana teklifte bulunursa, bu onurlu görevi herkes yapmak ister.

'CHP'nin adayı siz misiniz?' sorusuna yanıt

Her parti doğal olarak kendi liderini görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isterler. Burada aslolan, altı liderin oturup bir araya gelip ortak karar vermesi."

Cihan Paçacı açıklaması

Cihan Paçacı'nın açıklaması ve ardından gelen istifa sorulması üzerine Kılıçdaroğlu bu konunun masada konuşulmadığını belirterek, "Meral Hanım, Cihan Bey ile ilgili bir sorun olduğundan bahsetti. Sorunun ne olduğunu sorduk. Ayrıntı vermedi, öyle kaldı. Biz bu durumu toplantı bittikten sonra, akşam öğrendik."

Sinan Ateş açıklaması

Ankara’da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'le ilgili de konuşan CHP lideri, "Erdoğan, neden bu konuda konuşmuyor. MHP'yi kızdırırım diye mi konuşmuyor. Bir olayı gizlemeye mi çalışıyorlar. Az kaldı. 6 ay sonra bütün bunlar toplumun önüne gelecek" dedi. (Kısa Dalga)

Politika