Kılıçdaroğlu: "28 Şubat mağdurları ile barışmak zorundayız, barışacağız"

Kılıçdaroğlu: "28 Şubat mağdurları ile barışmak zorundayız, barışacağız"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat mağdurları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet benim en büyük başarım olacak. Barışan bir milleti istiyorum ve bunu sağlayacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 28 Şubat mağdurları ile bir araya geldi. Toplantıda Kılıçdaroğlu'na; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat eşlik etti. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından şunları söyledi:

“AMACIMIZ BU MİLLETİ BARIŞTIRMAKTIR: Öncelikle bugün burada; bizlerle bir arada olduğunuz, görüşlerinizi, önerilerinizi, eleştirilerinizi, duygularını paylaştığınız için teşekkür ederim. Birkaç ay önce ‘helalleşme’ dedim. Hem şahsi, hem ana muhalefet lideri olarak kurumsal, hem de geleceğin iktidarı olarak yöneteceğimiz devlet adına konuştum. Artık umuyorum ki kastedilenin ne olduğunu herkes anladı. Amacımız bu milleti barıştırmaktır.

SON 10 YILDA ÜLKEYİ 700 BİNE YAKIN İNSAN TERK ETTİ: Bu milleti ayrıştıranlar, kavga ettirenler kendilerine saraylar yaptırdılar. Kavgada taraf olanlara ise sefalet ve perişanlık kaldı. Sonuçta ülke maalesef geçmişe takılıp kaldı. Hiçbirimiz önümüzü göremiyoruz. Ülkemiz zenginleşemiyor. Ülkemizin çocukları ailelerini terk edip geleceğini dışarıda arıyor. Son 10 yılda ülkeyi 700 bine yakın insan terk etti. En parlak beyinlerimiz, geleceğimiz, evlatlarımız ne için geleceğini dışarıda arasınlar, başka ülkelerde arasınlar? Bunu hepimizin düşünmesi lazım.

BU YAŞIMDAN SONRA NEYLEYİM SARAYLARI: Helalleşme çıkışı yaparken söylemiştim. Bize sadece iktidar olma yetmiyor. Bu yaşımdan sonra neyleyim ben sarayları, uçakları… Mütevazi bir hayat bana yetiyor. Herhangi bir beklentim de yoktur.






TÜRKİYE’YE BİR MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUM: Aslında Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum. Bu çağrıyı neden yaptınız diye sorarsanız, Türkiye’ye miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet benim en büyük başarım olacak, inşallah. Barışan bir milleti istiyorum ve bunu sağlayacağım. Helalleşme gereği medyaya haber vermeden çok sayıda ziyaret yaptım, değişik illerde. Bu konuda kimseye bir şey söylemedik ama bu süreçte kalbi kırılmış insanlarla buluştum. Neleri düzelteceğimizi onlara anlattım. Liste o kadar uzun ki ayrıca bilmenizi isterim, daha çok kişiyi de ziyaret edeceğim. Onlarla oturacağım ve konuşacağım.

BU KARDEŞİNİZ DE 28 ŞUBAT MAĞDURU OLAN KİŞİLERDEN BİRİSİ: Bugün ağırlıklı olarak 28 Şubat mağdurları… Ve bu salonda sizlerle beraberim. Sizlerin karşısına bir 28 Şubat mağduru olarak oturdum. Bu kardeşiniz de 28 Şubat’ta mağdur olan kişilerden birisi. Ben de fişlendim. Mahkemeye gittim, dava açtım. Hakkımı aradım. 28 Şubat mağdurları ile barışmak zorundayız, barışacağız.

İKNA ODLARINA SOKULAN BAŞI KAPALI KIZLARIMIZLA HELALLEŞECEĞİZ: 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp, helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır Hapishanesi mağdurları ile helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleriyle helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. Bir solcu, bir ülkücü diyerek katlettikleri gençlerimizin aileleriyle de helalleşeceğiz.

AÇIK YARALAR HEPİMİZİ FAKİR KILIYOR: Yaralarımızı sarmamız gerekiyor. Çünkü yaralar hala açık. Açık yaralar hepimizi fakir kılıyor. Bu ülkede yaşananlarla yüzleşmek; barışabilmek, yolumuza devam edebilmek demektir. Ahdim var bu ülkeyi barıştıracağım. İnşallah bu ahdim, benim mirasım olacak. Sonra keyifle; ülkemin barışına, gelişmesine bakacağım. Uzatılan bu eli geri çevirmediğiniz ve kalbinizi açtığınız için hepinize milletimizin huzurunda teşekkür ederim.”

Gündem