Kılıçdaroğlu açıkladı: Devlet içinde SADAT’tan rahatsız birimler var

Kılıçdaroğlu açıkladı: Devlet içinde SADAT’tan rahatsız birimler var
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Devlet içinde SADAT’ın bu konumundan rahatsız olan birimler var mı, uyarı oralardan mı geldi?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Var tabii" yanıtı verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta SADAT binası önüne gitmesi ve buradan verdiği 'seçim güvenliği mesajı' gündemdeki yerini korurken, Kılıçdaroğlu'ndan önemli bir açıklama daha geldi.

"ERDOĞAN HER ŞEYİ YAPABİLİR"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı'ya konuşan CHP lideri, "SADAT’ı gündeme getirdiniz.. Dolayısıyla bu olağanüstü durumu pekiştiren birtakım olayların daha olabileceğini söylüyorsunuz..." sorusu üzerine şunları söyledi:

"Evet, olağanüstü bir durum. Hukukun olmadığı, tek adamın kararları uygulandığı bir durum.. Kişiyi mahkûm ettirmek istiyorsa mahkûm ettiriyor, dünya kadar örnekleri var. Bir davada hâkimi değiştirip istediği sonucu alıyor, bir mahkeme Erdoğan’ın istemediği demokratik bir karar verdiği zaman, hâkimler dağıtılıyor mu, evet.

Biz en zor koşullarda, hukukun askıya alındığı bu koşullarda seçime gidiyoruz. Dolayısıyla bizim mücadelemiz gerçekten çok önemli. Güçler ayrılığını, yargı bağımsızlığını, özgür medyayı, insan haklarını savunan Altılı Masa dediğimiz siyasi partilerin bir araya gelmesi, siyaset tarihimiz açısından son derece değerli. Biz bütün olayların farkındayız, yapılan tertiplerin de toplumu aldatma, kandırma için çevrilen dolapların da farkındayız..

(O zaman iktidarın bu seçim sürecini etkileyecek başka kararlar almasını sürpriz olarak karşılamayacaksınız.) Hayır, Erdoğan her şeyi yapabilir. Nevi şahsına münhasır bir şahsiyet, yüksek egolarına teslim olmuş, her şeyi en iyi bilen ve en doğruyu yaptığını sanan bu kişi ülkeyi yönetiyor. İlkeli bürokrasinin saf dışı edildiği bir süreç içinde, ayrıca rüşvetçileri büyükelçi atamaktan asla sıkılmayan bir kişi ülkede Cumhurbaşkanlığı yapıyor. Bu kişiden demokratik kurallar içinde seçime gidelim beklentisi içinde değiliz."

Kılıçdaroğlu, Bursalı'nın "Size gelen SADAT uyarısının içeriği üzerine birkaç söz söyler misiniz, yeniden soruyorum" demesi üzerine "Bu konuya girmeyelim. Karanlık bir örgütten her şey beklenir, SADAT karanlık bir örgüttür" dedi. Bursalı'nın "Devlet içinde SADAT’ın bu konumundan rahatsız olan birimler var mı, uyarı oralardan mı geldi?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Var tabii" yanıtı verdi.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Politika