Kılıçdaroğlu, 'Adaylık tartışmaları Saray'ın yönlendirmesi' deyince...

Kılıçdaroğlu, 'Adaylık tartışmaları Saray'ın yönlendirmesi' deyince...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun dijital medya temsilcileri ile toplantısında, adaylık tartışmalarının Cumhurbaşkanlığı yönlendirmesiyle yapıldığını söylemesi toplantıda ‘gerilime’ neden oldu.

MAHMUT AYDIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dijital medya temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları için “Sarayın yönlendirmesi” ifadesini kullanması gerilime neden oldu.

Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantıda dikkat çeken anlar şunlar oldu:

Toplantıda bazı “ilkler” yaşandı. Bunlardan başlangıçta dikkat çekeni; Kılıçdaroğlu’nun salonda ön sırada bulunan gazetecilerin elini sıkıp yerine geçeceğini söylemesi oldu. Böyle olunca ön sıralardaki gazeteciler ayağa kalktı.

Kılıçdaroğlu, çok kısa selamla konuşmasından sonra sözü gazetecilere bırakarak sorularını aldı. Böylece Türkiye’de belki de ilk kez bir partinin Genel Başkanı uzun uzun açıklama yapmadan yaklaşık 2 saat gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Adaylık tartışmaları Saray'ın yönlendirmesi'

6’lı masanın cumhurbaşkanlığı adayına yönelik sorularda da Kılıçdaroğlu kendi adaylığı ihtimalini “hiç bir şekilde” ima etmeden soruları yanıtlayarak, “önemli olan aday değil, sistemin değişmesi” vurgusunu yaptı.

Cumhurbuşkanı adaylığı konusunu 6’lı masada görüşmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu’nun bu konuda ayrım yapmadan bütün medyayı suçlaması dikkati çekti.

Bütün televizyonlarda “adayın kim olacağı” tartışmalarının yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu’nun bunun asıl gündemi unutturmak için “sarayın yönlendirmesiyle” yapıldığını söylemesi salonda gerilime yol açtı. Gazeteciler Murat Yetkin ve Ünsal Ünlü soru sormak için söz aldıklarında “madyanının yönlendirildiği” yolundaki açıklamayı “yadırgadıklarını” ifade ettiler.

"Akşener ile sorun yok"

“İYİ Parti ile CHP arasında Saraçhane mitingi sonrası yaşanan gerginlik altılı masaya zarar verir mi?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Her hangi bir sorunumuz yok sayın Akşener ile. Görüşüyoruz, niye görüşmeyeyim. Kavga etmedik ki ayrılalım” yanıtı verdi.

Kılıçdaroğlu’nun soruları yanıtlarken “cumhurbaşkanı adayını 6’lı masanın belirleyeceğine” ve liderlerin sadece toplantılarda değil “sürekli görüştüklerine” vurgu yapması dikkati çekti. Kılıçdaroğlu’nun TV temsilcileriyle yaptığı toplantıdan sonra ortaya çıkan gerginliği yumuşatmaya yönelik ifadeleri öne çıktı.

Gazeteciler bu çağrıya odaklandı

Toplantının kuşkusuz öne çıkan konusu Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Yalova belediyelerinde seçimlerin yenilenmesi teklifi oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu teklife nasıl bir yanıt vereceği şimdiden gazeteciler arasında merak konusu oldu.

"Erdoğan seçime girmeyebilir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hem cumhurbaşkanlığını hem de TBMM çoğunluğunu alacaklarını savunarak, Erdoğan’ın seçimi kaybedeceğini görünce seçime girmeyebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu’ndan “seçime giremez” diye bir karar çıkarttırabileceğini de öne sürdü.

Toplantıya katılan gazetecilere yeni yıl hediyesi olarak bir kalem ve bir ajanda hediye edildi.

Özel Haber