Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın hedeflerini sıraladı: Beşli çetelerin, uyuşturucu baronlarının at koşturmadığı bir Türkiye

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın hedeflerini sıraladı: Beşli çetelerin, uyuşturucu baronlarının at koşturmadığı bir Türkiye
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Altı lider bir aradayız. Hedef demokrasi. Hedef insan hakları. Hedef yargı bağımsızlığı. Hedef çocuklarımızın daha iyi eğitim gördüğü Türkiye. Hedef dış politikada saygınlık, saygınlığı olan bir Türkiye. Hedef üreten bir Türkiye, üreten ve alın teri döken bir Türkiye. Hedef beşli çetelerin, uyuşturucu baronlarının olmadığı, at koşturmadığı bir Türkiye. Bunu yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de Merkezefendi, Serinhisar, Babadağ ve Honaz belediyelerinin toplu açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bir kent beton ormanına dönüşürse küçücük çocuklarımız, evlatlarımız ağaç, kuş göremeyecek"

“Bu kente belediye başkanlarımızın hizmet sunmasının bana göre ayrı bir önemi var. Çünkü belediye başkanlarımız hizmet sunarken vatandaşları arasında ayrım yapmazlar. Belediye başkanlarımıza söyledim. Kazandığınız andan itibaren hangi görüşten, kimlikten, yaşam tarzında olursa olsun ayrımcılığa uğramayacak. Herkese eşit davranacaksınız. Yalnız fakir mahalleleri pozitif ayrımcılık yapabilirsiniz. Oraya yeteri kadar hizmet götürülmemişse halkçı bir belediye başkanı olarak hizmeti önce oraya götüreceksiniz. Kentin yaşanabilir olması çok ama çok önemli. Kentin beton ormanına dönüşmesine asla izin vermeyin dedim. Çünkü bir kent beton ormanına dönüşürse küçücük çocuklarımız, evlatlarımız ağaç, kuş göremeyecek. Bizim dışımızdaki canlıları göremeyecek. Kentin yaşanabilir olması lazım.

"Belediye başkanlarıma söyledim; harcadığınız para sizin paranız değil"

Yine belediye başkanlarıma söyledim. Harcadığınız para sizin paranız değil. Harcadığınız para milletin parası. Dolayısıyla yaptığınız her harcamanın hesabını millete vereceksiniz. Kuruşu kuruşuna vereceksiniz. Türkiye yeni bir sayfa açacak. Tüm yolsuzluklara kapalı, her harcamanın halka ithaf edildiği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

"Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz"

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da çiftçilere güneş enerjisi sistemi ile bedava elektrik sözü verdiğini anımsatarak, “Dediler ki ‘Elinden tutan mı var, yap’. Bozkurt Belediye Başkanımız yaptı. Bugün açtık. Bir sürü engel çıkardılar, yapmasın diye. Ama belediye başkanlarıma bir başka önerim daha vardı. Size engel çıkarabilirler, sakın şikayetçi olmayın, sizin göreviniz engeli aşmak ve halk ile kucaklaşmak. Bunu yaptığınız andan itibaren gerçek bir belediye başkanı olacaksınız. Evet yaptık, sadece Şanlıurfa’da değil Türkiye’nin 81 ilinde çiftçilere elektriği ücretsiz vermek. Bunu yapacağız, hiç endişe etmeyin, ne söyledik? Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz. Bu ülkeye sevgi, saygı ve mutluluğu getireceğiz” diye konuştu.

"Hedef demokrasi, hedef insan hakları"

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın demokrasi, insan hakları, yargı bağımsızlığı için bir arada olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Altı lider bir aradayız. Hedef demokrasi. Hedef insan hakları. Hedef yargı bağımsızlığı. Hedef çocuklarımızın daha iyi eğitim gördüğü Türkiye. Hedef dış politikada saygınlık, saygınlığı olan bir Türkiye. Hedef üreten bir Türkiye, üreten ve alın teri döken bir Türkiye. Hedef beşli çetelerin, uyuşturucu baronlarının olmadığı, at koşturmadığı bir Türkiye. Bunu yapacağız.

"Belediye başkanlarımız bunu yapıyorsa bir de koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesini, o bütçedeki kaynakları düşünün"

Diyorlardı ki… ‘Sakın ha CHP’li belediyeler oy vermeyin. Oy verirseniz yardımlar kesilecek’. Bir baktılar ki vatandaşımız oy verdi, hiçbir yardım kesilmemiş. Tam tersine sosyal yardımlar insan onurunu koruyacak şekilde yapıldı. Yani kimseni yoksulluğu teşhir edilmedi, afişe edilmedi. Ona yardımı insanı koşullarda yaptık. Sosyal devlet anlayışı ile sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptık. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz, az kaldı. 5 ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz. Özgüveni yüksek olan Türkiye göreceksiniz. Çocuklarınızın karnı tok, araştıran, soru soran çocuklarımızı yetiştireceksiniz. Onlara daha güzel bir eğitim ve daha güzel bir Türkiye bırakacağız, inşa edeceğiz. Temel hedefimiz bu. Belediye başkanlarımız bunu yapıyorsa bir de koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesini, o bütçedeki kaynakları düşünün. 128 milyar doları hiç ettiler, hiç endişe etmeyin o paranın tamamını getireceğim, bu ülkenin işçisine, çiftçisine, memuruna, emeklisine vereceğim.” (ANKA)

Politika