Kılıçdaroğlu: Saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim

Kılıçdaroğlu: Saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Kaçış planı devrede. Erdoğan, vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'suça bulaşmış' bürokratları uyararak, "Sen bunların suç çarkını döndürürken, bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte" dedi. CHP lideri, "Kaçış planı devrede. Erdoğan, vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" açıklaması yaptı.

BÜROKRATLARA SESLENDİ

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda yaptığı 'kaçış planı' açıklamasında şunları söyledi:

"Kirlenmiş bürokratlara seslenmek istiyorum. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun onlara son iyiliği olsun. Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim. Sen bunların suç çarkını döndürürken, bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar.

Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Bu işlenen suçlardan sana rol biçtiler. Değişim geldiğinde halinin nice olacağını ise inan hiç umursamıyorlar. Ben sana biraz detay vereyim ey sarı bürokrat.

'VAKIF SÜSÜ VERİLEN PARALEL YAPILARLA PARA AKTARILIYOR'

Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışında devasa paralar aktarıyor. Bunların başında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. Yurt dışında kurdukları bu paravan kurum üzerinden o yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkarmak istiyorlar. Bu birkaç yüz kişi ile sınırlı. Yani 'Ey Pensilvanya' diye bağıranlar şimdi kendi Pensilvanya'larını oluşturma telaşındalar.

'BİRKAÇ YÜZ KİŞİYİ KURTARMA OPERASYONU'

Şunu çok iyi bilmen gerekiyor suça bulaşmış bürokrat. Bu birkaç yüz kişiyi kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçaklarda yeri ayrılanlar arasında da sen olmayacaksın. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak.

'EY DEVLETİN ŞEREFLİ BÜROKRATLARI...'

Ben en iyisi bu akşam saat 22.00'de bu skandalı açıklayayım, sen de beni dinle. Amacım pisliğe bulaştırdıkları bu sarmaldan seni yol yakınken kurtarmaktır. Senin üzerinden bitkisel hayata soktukları devleti yeniden canlandırmaktır. Ey devletin şerefli bürokratları bunlarla birlikte sizi de akşam 22.00'de bekliyorum. Sizlerin benim başımın üzerinde yeriniz var. Akşam 22'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim, milletimi de bekliyorum. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından diğer satırbaşları şöyle:

"Selanik'ten nar ağacının altından gelen toprak benim için çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülke için neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Tarih de biliyor, bütün dünya biliyor. Böylesine bir lidere sahip olduğumuz için, böyle bir devletin kuruluşunda harcı, emeği olduğu için hepimiz gurur duyuyoruz. Ama Atatürkçülük geçmişten ders çıkarıp sağlıklı geleceği inşa etmek demektir. Bugün bizim yaptığımız da odur. Geçmişten ders çıkarıyoruz. Sağlıklı ve güzel bir geleceği herkes için inşa etmeye çalışıyoruz. İnşa edeceğimiz Türkiye'de sadece biz yaşamayacağız. Bizim gibi düşünmeyenler de özgürce yaşayacaklar. Hiçbir şekilde bir baskıyı asla kabul etmedi. Osmanlı'dan devralınan devasa bir borç yükü. Ülkeyi fabrikalarla, demiryollarıyla donattılar. Osmanlı'nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler, hiçbir egemen gücün altında eğilmediler. İşte biz onların çocukları, torunlarıyız.

Pençe Kilit Operasyonu'nda üç askerimiz şehit olmuş. Allahtan rahmet diliyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Ali Ekber Ertürk dün vefat etti. Kendisini sonsuzluğa uğurladık. Gazetecilik kolay bir iş değildir, mesaisi olmaz. 24 saat gazeteci haber peşinde koşandır. Kalemini satmayan bir gazeteci bütün toplumun saygınlığını kazanır. İdeallerini koruyan bir gazeteci bütün toplumun saygınlığını kazanır. Bu da o saygın gazetecilerden birisiydi. Kendisine, yakınlarına, Sözcü ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Adana'ya AK Parti'nin gençlik toplantısına giden ve dönüşte bir kaza sonucu hayatını kaybeden üç üniversite öğrencisine de Allahtan rahmet diliyoruz.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyosu'nda milli takımımız 5 altın, 2 bronz madalya kazandı. Yürekten teşekkür ediyorum. Kadının gücünü görüyoruz değil mi? Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı 5'inci kez şampiyon oldu. Anadolu Efes, Avrupa'da ikinci kez şampiyon oldu. Hepsine sevgi gönderiyoruz.

'SİZ BU ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSUNUZ'

Bir ülke bilgiyle, birikimle yönetilir. Geldiğimiz noktada Türkiye'nin iyi yönetilmediğini görüyoruz. Bütün vatandaşlarıma, çalıştığı alan ne olursa olsun seslenmek isterim. Türkiye iyi yönetilmiyor. O kadar havai bir yapı var ki, eleştiri geldiği zaman 'gözlerime bakın' diyorlar. Biz sizin gözlerinize de, endamınıza da, diplomanıza da baktık siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. İlk kez bir ekonomik krizle karşılaşmıyor Türkiye ama bu krizler atlatıldı, sürekli bir hal almadı.

2018'den bu yana başlangıçta var olan kriz, ekonomik buhrana dönüştü. Bir sosyal buhranla karşı karşıyayız. Bunun saray ne kadar farkında emin olun bilmiyorum. Vatandaştan kopan, derdini dinlemeyen, sormayan bir yönetim Türkiye'de var olan sorunları çözemez, çözemiyor da zaten.

'DEVLETTE ÇÜRÜME GÖRÜYORUZ'

Çürüme görüyoruz devlette. Kim ne yaptığı, hangi kararı aldığı belli değil. Ben ilk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dar gelirli gruplardan kaynak alıp bir avuç üst gelir grubuna kaynak aktaran ekonomik politikaya ilk kez tanık oluyorum. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Aşağıda insanlar perişan. Pazara çıkamıyor, alışveriş yapamıyorlar.

Üç yöntemle alt gelir gruplarından topladıkları kaynakları bir avuç kişiye aktarıyorlar. Birincisi Yap İşlet Devlet projeleri, dolar garantili. Aynı hastane devlet yaptığı zaman 3 milyara mal oluyor. Kamu Özel İşbirliği olduğu zaman bu fiyat 6 milyara çıkıyor. Neredeyse bir hastane karşılığında bir başka hastanenin maliyetini de veriyoruz. Beşli çete bu işin kurmayı. Beşli çetelerden bu milleti kurtaracağız, sözümüz söz.

'BAHÇELİ CEBİNDE DOLAR MI TAŞIYOR TÜRK LİRASI MI?'

İkincisi, Kur Korumalı Mevduat. Türk Lirası eriyor, tutamıyorlar. Akılları sıra formül buldular. Beyler milyarları aldığı zaman hiç vergi ödemeyecekler. Bu ne demektir? Alt gelir gruplarından bir avuç kişiye kaynak aktarılıyor, üstelik vergisiz.

Üçüncüsü, hani Türk Lirası var ya, değeri kalmayan Türk Lirası. Acaba Bahçeli cebinde dolar mı taşıyor Türk Lirası mı? Ben merak ediyorum. Türk Lirası erirken, üstünde de 'Türk' yazarken paranın bu kadar itibarsızlandığı bir dönemde Bahçeli kalkıp Türk Lirasını itibarsızlaştıran iktidara destek veriyorsa orada bir sorunumuz var demektir. Ciddi paraları faiz olarak ödüyorlar bir avuç kişiye.

AKP'NİN MİLYONLUK KONUT PAKETİ

Şimdi bir dördüncüsü çıktı. 2 milyon liralık bir daire alacaksınız diyelim. 10 yıl süreyle ayda 27 bin 200 lira faiz ödeyeceksiniz. Bunun yıllık faizi yüzde 11. 2 milyonluk krediyi kim alır? Ayda 27 bin lirayı kim öder? Kim alacak bu parayı? Bir villası olup ikinci villasını alacak.

Gündem