Kılıçdaroğlu, başkanlığını AKP’li ismin yaptığı dernekle kahvaltı yaptı: Kimliğim neden siyaset konusu olsun

Kılıçdaroğlu, başkanlığını AKP’li ismin yaptığı dernekle kahvaltı yaptı: Kimliğim neden siyaset konusu olsun
Kılıçdaroğlu, başkanlığını AKP’li Ercan Yakut’un yaptığı dernek ve düşünce kulübü üyeleriyle kahvaltıda buluştu ve “Annemizi, babamızı seçme özgürlüğüne sahip değiliz. Benim kimliğim neden siyaset konusu olsun” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, üyelerinin önemli bir bölümünün muhafazakar isimler olduğu bilinen TR Düşünce Kulübü ile kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Aranızda mütedeyyin insanların olduğunu biliyorum. Herkesin kimliği de benim başımın üstüne. Hiç kimse annemizi, babamızı seçme özgürlüğüne sahip değiliz. O zaman benim kimliğim neden siyaset konusu olsun” dedi.

Kılıçdaroğlu, Bursa’da; TR Düşünce Kulübü yönetimiyle kahvaltı yaptı. TR Düşünce Derneği Başkanı Ercan Yakut, kendisinin halen AKP üyesi olduğunu belirterek, “Önümüzde seçimler var. Sağduyu daha çok olmalı. Ne kadar sertleştirmek isteyen taraflar olursa olsun Türkiye’deki bütün siyasi partileri insanlık adına sağduyuya, söz söylemeye davet ediyoruz. Sizin samimiyetinize güveniyoruz” dedi.

“BENİM KİMLİĞİM NEDEN SİYASET KONUSU OLSUN”

Bir insanın düşüncelerinden, kimliğinden, inancından dolayı ötekileştirilemeyeceğini, bunun toplumda kutuplaşma ve ayrışmaya neden olacağını belirten CHP Genel Başkanı Kulüp üyelerine şöyle seslendi:

“Bu toplantıda mütedeyyin insanların olduğunu biliyorum. İnanç üzerinden siyaset yapanların bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptığını hepinizin bilmesini isterim. Kimin inançlı olduğunu, kimin inançsız olduğunu sadece ve sadece Yüce Yaradan bilir. Birisinin bir başka bir kişiye ‘Sen inançlısın’ ya da ‘inançsızsın’ diye suçlaması şirktir. Benim inancımı kim sorgulayabilir. Peygambere bile verilmeyen bu yetkiyi nasıl bir başkası kullanabilir. Özellikle muhafazakâr dünyadan gelen kardeşlerimin bu konuda çok duyarlı olmaları lazım. Herkesin kendi inancı benim başımın üstüne, ben bilemem. Herkesin kimliği de benim başımın üstüne. Hiç kimse annemizi, babamızı seçme özgürlüğüne sahip değiliz. O zaman benim kimliğim neden siyaset konusu olsun, neden kimliğimden dolayı ben ötekileştirilmiş olayım.”

“ÇOCUĞUNA PANTOLON ALAMADIĞI İÇİN İNTİHAR EDEN BABALAR VAR”

Sosyal devlet kavramı üzerinde yeterince durulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Biz sosyal devleti de yeniden inşa etmek zorundayız. İnsanlar yoksul olabilirler, hiçbirimiz mal varlığı ile doğmadık. Giderken de bir şey götürmüyoruz. O zaman doğuş ile ölüm arasındaki tarihi, insanlık tarihini çok iyi bilmek ve değerlendirmek zorundayız. Gelirken bir şeyimiz yoktu, giderken bir şeyimiz yok. O zaman hırsımızı bir şekliyle gem vurmak zorundayız.

Hem diyoruz ki komşusu açken tok yatan bizden değildir. Güzel mi, güzel; doğru mu, evet doğru. Komşusu açken tok yatan binlerce kişiyi görüyor muyuz, görüyoruz. Alkışlıyor muyuz, yeri geldiğinde alkışlıyoruz. Yanlışımız burada. Onları alkışlamayıp da yeri geldiğinde, ‘Milyonlarca işsiz var, buna çözüm üretmeniz lazım. Bu ülkede evladına pantolon alamadığı için intihar eden babalar var. Bizim bunlarla ilgilenmemiz lazım’ demiyoruz.”

“OY VERİRKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, demokrasinin önünde kalın duvarlar olduğunu, bunları kaldırmanın da milletin elinde olduğunu belirttiği konuşmasında seçimleri hatırlatarak şunları söyledi:

“Önümüzde seçimler olacak. Herkesin oyu benim başımın üstüne. Niye oraya verdin, buraya vermedin; diye hayatımın hiçbir döneminde bir suçlama yapmadım. Ama artık geldiğimiz süreç sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyup oy kullanma sürecidir. Artık Türkiye’nin yeni bir aşama kaydetmesi lazım… Asla karamsar değilim. Bu ülkede, bu milletin ferasetine güveniyorum. Bugüne kadar CHP olarak eksikliklerimiz oldu mu, yanlışımız oldu mu? Dünya kadar. Yanlışımız da eksikliğimiz de oldu. Her şeyimiz oldu. Ama size rahatlıkla şunu söyleyebilirim. Son 10 yılda siyasal partiler arasında en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. Halkın partisi olmuştur. Hiç kimsenin kimliği, inancı ve yaşam tarzı. Asla ve asla. Herkesin kimliği şerefidir, herkesin yaşam tarzına saygı gösterilir, her kesin inancı onun manevi dünyasının zenginliğidir.” (ANKA)

Politika