Kılıçdaroğlu, 'başörtüsü yasağı'nda Abdullah Gül'ü 'şahit' gösterdi

Kılıçdaroğlu, 'başörtüsü yasağı'nda Abdullah Gül'ü 'şahit' gösterdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtülü öğrencilerin okullara alınmamasını kendisinin engellediğini söyledi.

Sivas merkezli Kanal 58'e konuşan Kılıçdaroğlu, AKP'nin 20 yıllık iktidarı boyunca fabrika inşa etmediğini, aksine özelleştirme yaptığını dile getirdi.

CHP lideri, iktidarın başörtüsü yasağını kendisinin kaldırdığını söylediğini belirterek "Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Yusuf Ziya Özcan o dönem YÖK başkanıydı. Ben de yeni genel başkan olmuştum. Üniversitelere kız öğrenci alınmıyor. Bunlar da hükümetti, sesleri bile çıkmıyordu. Yusuf Ziya Özcan’a dedim ki ‘Niye bu kız öğrencileri almıyorsunuz...' ‘Siz karşısınız’ dedi. ‘Hayır biz karşı değiliz’ dedim. ‘O zaman ben yarın sabah alıyorum’ dedi. Alın, niye almıyorsunuz. Alındı. Bunu sayın Abdullah Gül de gayet yakından bilir bu telefon görüşmesini. Bunu hiç propaganda aracı olarak hiç kullanmadım. Başörtüsünü zihnimde kaldırmaya ne zaman karar vermiştim?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı adayıyken Okmeydanı mitinginde son cümlelerim... ‘Başörtüsü yasağını da kaldıracağım’ diye. O mitingde söylediğim son cümledir bu. Kadın istediği gibi giyinir ama kadına 'Neden başörtüsü giydin' diye sormayacak, diğerine de... Siyasetçinin ne işi var burada? Diyorlar ki 'Anayasa'yı değiştirelim.' Aileyi koruyacakmışız! Peki, Amerika’daydım. Sen aileden söz ettiğin değil mi aileyi konuşacaksın. Bostan’dan Newyork’a geldim. 35 katlı gökdelenin önünde."

'DEMOKRASİDE ANLAŞTIK'

CHP lideri, 'altılı masa'ya dair de şunları kaydetti: "Altılı masanın ayakları sağlam. Biz, Türkiye'nin gerçeklerinin farkındayız. Her birimiz ayrı partiyiz. 6 parti demokrasi konusunda anlaştık. Kamplaşma var bu kamplaşmanın kaldırılmasın konusunda anlaştık. Medyanın özgürlüğü konusunda durduk.. Güçlendirilmiş parlamenter sistem gelsin, eskiye dönelim değil. Eski sistemin de bir sürü eksiği vardı. Güçlendirilmiş parlamenter sistem olsun, milletvekili gerçek anlamda milletin vekili olsun. Şimdi milletvekili milletin vekili değil ki... Şu anda iki konu üzerinde çalışıyoruz bütün partiler olarak. Bir iktidar olduğumuzda neleri yapacağız." (Kısa Dalga)

Gündem