Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinin perde arkasını oğlu anlattı

Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinin perde arkasını oğlu anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaretinde konuşulanları bu kez Aytaç Baykal anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etmiş, görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve oğlu Aytaç Baykal da bulunmuştu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Baykal’ın oğlu Ataç Baykal ile olan görüşmesini tv100’de aktardı. Ataç Baykal’ı telefonla aradığını belirten Barış Yarkadaş, Baykal’ın sözlerini şöyle aktardı:

"Babam seçimlerde aktif görev istedi ve CHP’ye katkı sunmak istediğini ifade etti. Bu görüşmenin esası Deniz Baykal’ın CHP’ye olan bağlılığını ve sadakatini ifade etme görüşmesidir.

Adaylıkla ilgili isim üzerinden konuşulmadı, Kemal Bey açtı tartışmayı aday belirleme sürecine ilişkin görüşlerini anlattı ve babam Deniz Baykal tek bir yorum bile yapmadı. Babam Deniz Baykal’ı, Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye karşı gibi göstermek istiyorlar. Bu mizansen Kemal Bey’in Deniz Bey’i ziyaret etmesiyle bozuldu, boşa çıkardık."

Yarkadaş, Aslı Baykal’ın adının geçmediğinin bilgisini de paylaşarak şunları söyledi: “Baykal ailesi bu yalan rüzgarından dolayı çok üzgün, Aslı Baykal’ın CHP’den istifa ettiğini Deniz Bey televizyon ve sosyal medyadan öğreniyor ve Ataç Baykal bunu duyduğunda ‘Devlet memuru olmasaydım gider CHP’ye üye olurdum’ diyor."

Gündem