Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız tarih yazıyor

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız tarih yazıyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının bütün engellemelere rağmen halka hizmet etme konusunda olağanüstü çaba harcadıklarını belirterek, “Belediye başkanlarımız Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yerel yönetimlerde tarih yazıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bütün belediye başkanlarının engellemelere rağmen olağanüstü çaba harcadıklarını belirterek, “Belediye başkanlarımız Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yerel yönetimlerde tarih yazıyorlar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ta gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı’nın açılışında konuştu.

Konuşmasında, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın işletilmesinin yılan hikayesine döndüğünü savunarak şunları söyledi:

“Demir Çelik Fabrikası var burada. Bir çalışıyor, bir çalışmıyor. Burada binlerce insan geçinirdi. Hâlâ ölü gibi yatıyor orada. Allah aşkına ya bir kentte bir fabrika çalışmaz mı? Söz veriyorum. Allah nasip ederse Millet İttifakı olarak iktidar olacağız, göreceksiniz o fabrikayı kamuya alacağız. Orada yaratılan katma değer Sivas'ın katma değeri olacak.

Hızlı Tren sözü verdiler 2019'da gelecek diye. Nerede bu? Açık ve net söylüyorum. Bunlar sizden oy almak için yalan söylüyorlar, yalan. Bu kadar yalanın da arkasından gitmeyin. Niye yaptılar diye engel olan mı var? Sivaslı kardeşimin sorması lazım. Bir de benden oy istemeye geliyorsun demesi lazım.”

“BAŞKANLARIMIZ TARİH YAZIYOR”

Sivaslılara “Oy verdiniz eyvallah. Niye oy verdiniz diye eleştirmiyorum ama sandığa giderken düşünün. Bir insan doğduğu, yaşadığı kentte mutlu olmak ister. Büyük kentlerin varoşlarına kent sizi itiyorsa bir sorun var demektir. Bir derdimiz var demektir” diye seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Var olan iktidar sizi ayrı bir yere koyuyor. Sizi düşman gibi görüyor, nasıl engellerim diyor. Bütün belediye başkanı arkadaşlarım bütün şeyleri aşarak halka hizmet ediyor. Bütün engelleri aşıp, halka hizmet etme konusunda olağanüstü çaba harcayan belediye başkanlarımız Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yerel yönetimlerde tarih yazıyorlar. Ekmeği olmayan ekmek, sütü olmayana süt, parası olmayana para, kirasını ödeyemeyene kira, her türlü yardım yapıldı. Aslında iktidarın oturup CHP'li belediyelere teşekkür etmesi lazım. 'Sizin sayenizde bu ülkede derin bir yoksulluk çok fazla hissedilmiyor' demesi lazım.”

Politika