Kılıçdaroğlu: "Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır"

Kılıçdaroğlu: "Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin güvenliği açısından Montrö Sözleşmesi çok önemlidir. Ona bağlı kalmak da sadık kalmak da çok önemlidir. Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her yanlış adımın faturası ağır olur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi üzerine Denizli programını yarıda keserek, Ankara'ya dönme kararı aldı. İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi genel başkanları ile telefonda görüşen Kılıçdaroğlu, Ankara'da diplomasi gündemiyle olağanüstü toplanacak olan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir dizi buluşma yapmak üzere gittiği Denizli programını, Rusya askeri birliklerinin Ukrayna topraklarına girmesiyle yarıda kesti. Kılıçdaroğlu son gelişmeler üzerine Denizli Merkez Efendi Kültür Merkezi’nde İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi genel başkanları ile cep telefonu aracılığıyla görüşerek, ilk değerlendirmeyi yaptı. Sonrasında Ankara'da CHP MYK'yı olağanüstü toplama kararını verdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'ya dönüşü öncesinde Denizli'de STK Temsilcileri, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada ise "Türkiye ne yapacak? Güvenlik zirvesi toplanıyor. Bu nedenle Denizli’de; akşama kadar burada olacaktım. Diğer programlar da vardı, bu toplantıdan sonra o programları iptal etmek zorunda kaldım. Bu toplantıdan sonra Ankara’ya dönmek zorundayım" dedi.

CHP lideri, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni hatırlatarak, “Türkiye’nin güvenliği açısından Montrö Sözleşmesi çok önemlidir. Ona bağlı kalmak da sadık kalmak da çok önemlidir. Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her yanlış adımın faturası ağır olur” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun karayolu ile Ankara'ya dönmesiyle olağanüstü MYK toplantısı başlayacak.

Gündem