Kılıçdaroğlu: Bu süreçte sivil anayasa iklimi yok, bir sivil darbe süreci içindeyiz

Kılıçdaroğlu: Bu süreçte sivil anayasa iklimi yok, bir sivil darbe süreci içindeyiz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni Anayasa için uygun bir süreç olmadığını belirterek “Ülkede o uygun iklim yok, tersine sivil darbe var” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ile MHP'nin yeni anayasa konusunda kendi aralarında da anlaşamadıklarını belirterek, “Otursunlar önce kendi aralarında anlaşsınlar. Söylemleri arasında 180 derece fark var” yorumunu yaptı ve ekledi: “Maalesef bir sivil darbe süreci içindeyiz. Bu süreçte sivil anayasa iklimi yok.”

Sözcü Gazetesi’nden Deniz Zeyrek’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Geniş tabanlı bir anayasa çalışması teklif edilirse tavrınız ne olur” diye sorusuna  “Bizim arzumuz demokratik parlamenter sisteme dayalı bir anayasa” diyerek önce kırmızı çizgisini dile getirdi. AK Parti ve MHP'nin açıklamalarında bu yönde bir ifade olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Hatta Sayın Bahçeli yeni anayasa çalışmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni güçlendirmek için bulunacaklarını söyledi” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Erdoğan, böyle bir şey söylüyorsa niye anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduğunu da söylemelidir. Maalesef bir sivil darbe süreci içindeyiz. Bu süreçte sivil anayasa iklimi yok. Rahmetli Ecevit, koalisyon hükümeti döneminde Avrupa Birliği uyumu için birçok anayasa değişikliği yapmıştı. Hepsi de oy birliğiyle kabul edilmişti. Ayrıca öncelikli başka konular var.  Ülkede o uygun iklim yok, tersine sivil darbe var. Ekonomik buhran var. Öncelikle bunun halledilmesi lazım. Ülkedeki gerginliğin yumuşatılması lazım. Yatağa aç giren insanlar var, işsizler var, zorda esnaf kardeşlerimiz var. Önce onların sorunlarını çözmek lazım.”

Kılıçdaroğlu, AK Parti ile MHP'nin yeni anayasa konusunda kendi aralarında da anlaşamadıklarını belirterek, “Otursunlar önce kendi aralarında anlaşsınlar. Söylemleri arasında 180 derece fark var” yorumunu yaptı.

Gündem