Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı imzalı 6 milyar TL'lik yolsuzluk iddiası: "Vatansever bürokratlardan geldi"

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı imzalı 6 milyar TL'lik yolsuzluk iddiası: "Vatansever bürokratlardan geldi"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinde video paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Islak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!" dedi. Kılıçdaroğlu, kendisine belgeler geldiğini belirterek "Selam olsun memur Teomanlara.." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceden duyurdu ve saat 22:00'de twit atıp bir video yayınladı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Biliyorsunuz bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlara seslendim. Bu devletin bürokrasisinin hala kalbi atıyor. Yolsuzluklarla ilgili belge yağıyor. 

2018 yılında 3,2 milyar TL'ye yapılan ihale iptal edildi ve 2020 yılında aynı ihale 9,4 milyar TL'ye beşli çeteden birine verildi. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi...

Saray'daki şahıs neye imza atıyor anladınız mı? ,Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış. 

Aslında ben bugün size Saraylı ve ailesinin yaptığı yolsuzluğu anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni haber değil. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler var demek için sizleri evime davet ettim. Ve bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin hepsini açıklayacağız. 

Ey şahıs benim karşıma çıkamıyorsun ama şu ana ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum. Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz?"



Gündem