Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adaylığında sürprizlere yer yok

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adaylığında sürprizlere yer yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak yöneltilen “Sürpriz bir aday çıkabilir mi” sorusuna “Yok hayır, sürprizlere yer yok. Akılcı politikalarla yola çıkmak lazım” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’ın yerel Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak canlı yayınına katıldı. Kılıçdaroğlu, “Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayını belirledi mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Önce parlamenter sistemi masaya yatırıp bunu nasıl çözeceğimizi, adaleti nasıl getireceğimizi, yolsuzlukları nasıl önleyeceğimizi, geldiğimiz zaman hemen süratli bir şekilde hasar tespit komisyonu kuracağımızı, hemen arkasından ekonomik sosyal konseyi toplayacağımızı, strateji planlama teşkilatını kuracağımızı bunlarla ilgili kararlarımızı aldık.

Seçim güvenliğini nasıl sağlayacağız? Açık söylemek gerekirse biz bu hükümete güvenmiyoruz. Sandıkların başında görev alan arkadaşların güven içinde görevlerini yapmaları, bunların eğitilmeleri gerekiyor. Suriyeli mülteciler var. Bunları nasıl göndereceğiz? Bu konuda da oturup konuşmamız lazım.”

SÜRPRİZLERE YER YOK

CHP lideri, “Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Arkadaşlarımız bunu söyleyebilirler tabii ki. Sonuçta her parti kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama biz akılcı davranıyoruz. Altı lider bir aradayız, akılcı politikalar üreteceğiz. O akılcı politikalarla yolumuza devam edeceğiz. Altı lider kader birliği yaptık, parti için değil, Türkiye için yaptık. Seçeceğimiz lider egosuna teslim olmayan bir lider olacak. Verdiği sözü tutacak, alt alta yazılan vaatlerin altına imzayı atacak, liderlere karşı o yükümlülüğü yerine getirecek ve bunu kamuoyuna deklere edecek”

Kılıçdaroğlu, “Sürpriz bir aday çıkabilir mi” sorusuna ise “Yok hayır, sürprizlere yer yok. Akılcı politikalarla yola çıkmak lazım” yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Politika