Kılıçdaroğlu deprem bölgesinden açıkladı: 'Çok daha ağır bir tablo ile karşı karşıyayız'

Kılıçdaroğlu deprem bölgesinden açıkladı: 'Çok daha ağır bir tablo ile karşı karşıyayız'
Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da afet bölgesinden depreme ve etkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Çok daha ağır bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Maraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgeye giderek Hatay’da açıklamada bulundu. CHP lideri, "Bürokratlar çalışmak istiyorlar ama önlerine engeller konuyor" ifadelerini kullandı.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 9 saat sonra da 7.6’lık bir deprem olmuştu.

İki büyük deprem 10 ilde etkili oldu ve büyük bir yakım yaşandı. Pek çok yurttaş iktidarın bölgeye ulaşmadığını ve yeterli yardım yapılmadığını söyledi.

Deprem sonrası bölgeye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’da depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, ''Bürokratlar çalışmak istiyor ama devlet engel koyuyor. Sorun var, evet. Sorunu birlikte çözmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “TV’lere yansıyan görüntü, verilen haberler... Ama sahada karşılaştığımız gerçekler çok farklı. Çok daha ağır bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi.

"Yeri zamanı geldiğinde tamamını konuşacağız"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Açık yüreklilikle ifade etmek isterim; devletin kurumları aslında bürokratlar çalışmak istiyorlar ama önlerine engeller konuyor. Ve bu devletin rahat nefes almasını engelliyor. Söylenecek çok şey var. Kimse merak etmesin. Yeri zamanı geldiğinde tamamını konuşacağız" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Elbette üzgünüz, kızgınız. Sorun var evet. Sorunu elbirliğiyle çözmek istiyoruz, evet. Ama sorunu çözmek isteyen insanların önüne engellerin konmaması lazım. Bu kentlerin tamamını ayağa kaldırmaya kararlıyız, gerçekten de kararlıyız. Beraber mücadele ettiğimiz zaman bunun sonucunu kesinlikle elde edeceğiz. Söylenecek çok şey var, bunların hepsini yeri ve zamanı geldiğinde konuşacağız. Elbette üzgünüz, elbette kızgınız. Ama bir şekliyle bu sorunu çözeceğimizi de ifade etmek isterim. Teşekkür ederim." (Kısa Dalga)

Gündem