Kılıçdaroğlu: Devletin dini adalettir, devlet intikam duygusuyla yönetilmez

Kılıçdaroğlu: Devletin dini adalettir, devlet intikam duygusuyla yönetilmez
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a Gara için yönelttiği 5 soruya yanıt vermesi çağrısını yineleyerek “Bana hakaret edeceğine çık bu sorulara cevap ver” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Devletin dini adalettir, devlet intikam duygusuyla yönetilmez” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gara operasyonuna ilişkin yönelttiği  5 soruyu hatırlatarak “Bana hakaret edeceğine çık bu sorulara cevap ver” diye konuştu. Türkiye’nin dış politikada geldiği noktayı da eleştiren CHP lideri, “Doğrulara tahammül edemiyorlar, biliyorum. Günlük yaşantıları içinde bile Allah bilir birbirlerine hakaret ediyorlar. Devlet böyle yönetilmez!  Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini nedir? Adalettir. Adaletin olmadığı devletten hangi devletten söz edeceğiz biz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partinin TBMM grup toplantısına güncel konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Esip gürlemenin anlamı yok: Dış politikada geldiğimiz noktaya bakın. Hangi ülke ile barış içindeyiz? Bir komşumuz vardı. Suriye. Buyurun bakalım. Öyle bir hava estirdiler ki efendim biz 24 saat içinde Emevi Camii'ne gideceğiz. Ne oldu? 3 bin 600 Suriyeli bizim camilerimizde namaz kılıyor şimdi. Bunu yapan siyasi idare nasıl kalkıp dostluktan kardeşlikten barıştan söz edebilir? Ne işimiz vardı Suriye ile kavgaya. Şu sorunun cevabını vatandaşlarımız adına, şehitlerimiz adına, EYT'liler çiftçimiz adına öğrenmek isterim. Suriye'ye girdiniz 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi 40 milyar dolar para harcadınız. 40 milyar dolar esnafa, çiftçiye, sanayiciye verilseydi ne olurdu? Bu soruları sormak zorundayız. Sorumluluk üstlenen her vatandaşımın sorması lazım Esip gürlemenin bir anlamı yok. Doğrulara tahammül edemiyorlar, biliyorum. Günlük yaşantıları içinde bile Allah bilir birbirlerine hakaret ediyorlar. Devlet böyle yönetilmez!  Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini nedir? Adalettir. Adaletin olmadığı devletten hangi devletten söz edeceğiz biz."

İstanbul seçimleri daha mı önemliydi: Her ortamda da söyledik terör kimden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Buna karşı durmak da bizim sorumluluğumuzdur. Teröre karşı mücadele ettiler de karşı çıkan oldu mu? Hayır. Teröre karşı mücadele ciddi bir olaydır, sıradan bir olay değildir. Yurt dışı destekçileri varmış, olabilir. Var zaten. Yurt dışı destekçileri var ve finans kaynaklarının büyük bir kısmı oralardan kaynaklanıyorsa TC devletine düşen temel bir görev var. Terörle mücadelede en etkin araç terör örgütünün finans kaynaklarını kesmektir. Bu yapıldı mı? Bu konuda çaba harcandı mı? İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi? Sorduk dostum dostum diye ortalıkta geziniyorsun, Papaz’ı verirken deseydin kardeşim, 13 vatandaşımız var terör örgütünün elinde, bir telefon edersen onlar da bize teslim etsinler diyebilir miydin? Diyebilirdin. Niçin aklına gelmedi?" Asker siyasetin emrinde. İki yüzbaşımız ve bir askerimiz ayrıca şehit oldu. Hiçbir asker güvenlikle ilgili hiçbir görevli böyle bir operasyonu kabul etmiyor. Bu operasyon yanlış bir operasyondur. Biz bunu söyledik ne oldu? Bir sürü hakaret. Bu soruların cevabını hâlâ almış değilim. Bana hakaret edeceğine çık bu sorulara cevap ver.

Neden görevden aldın o zaman: 128 milyar doları sattılar. Sorduk. Garip gurabanın parası o. Kime sattın? Cevap yok. Şu ana kadar cevap yok. Meclis'te araştırma önergesi verildi. Reddedildi. Kendisine milliyetçi diyen parti de araştırılmasın diye önergeyi reddetti. Gittiğim yerlerde esnafa, emekliye 128 milyardan sana bir şey düştü mü diye sordum. Hayır diyor. Nereye gitti 128 milyar dolar? Bu soru soruluyor. Damat yok ortada. Görevden aldı görevden. Damadın görevden alınışını açıklayacak televizyon bulamadılar. 128 milyar dolar sorulunca damadı savunuyor. Damadın başarılarından kuduruyorlar diyor. Ne başarı ama. 128 milyar doları peşkeş çekeceksiniz bir avuç tefeciye. Başarıysa niye görevden aldın o zaman? Alma görevden. Hadi onu görevden aldın başarıysa 128 milyar doları senin talimatınla bir avuç insana peşkeş çeken Merkez Bankası Başkanı'nı niye görevden aldın? Onu da almasaydın. 128 milyar doların hesabını sorunca kıyamet kopuyor. Vallahi sizi kıskanmıyoruz. Kıskanılacak bir şey mi yaptınız? Bu milletin Merkez Bankası'nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın Sayın Erdoğan, kime verdin?

 

Gündem