Kılıçdaroğlu: Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim

Kılıçdaroğlu: Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim
Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum” dedi.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne gideceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum" dedi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşmenin de olumlu geçtiğini ve HDP'nin bakanlık gibi bir talebi olmadığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidarın yaptığı konutlar için depremzedelerden para alacak olmasını eleştirdi. Depremzedelere ücretsiz konut vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Vatandaş bu konutları satın alırken kime güvendi? Devlete. Neden güvendi? Çünkü o konut vatandaşa teslim edilene kadar 22-23 imza atılıyor. Yer belirleniyor imza atılıyor. Zemin etüdü yapılıyor imza atılıyor. Proje ruhsatlandırılıyor imza atılıyor. Yapı denetimi başlıyor imza atılıyor. İskan için imza atılıyor. Vatandaş ise sadece tapuyu alırken imza atıyor. Haliyle imza atan herkes, yani devlet, o vatandaşa aldığı evin güvenli olduğunu beyan etmiş oluyor. Eğer o ev şimdi kullanılamaz hale gelmişse, sorumluluk devletindir ve devlet bu sorumluluğu karşısında vatandaşın evini vermek zorundadır” diye konuştu.

Yazının tamamını için tıklayın.

Politika