Kılıçdaroğlu: 19 yıllık iktidar insan haklarının olmadığını kabul etti

Kılıçdaroğlu: 19 yıllık iktidar insan haklarının olmadığını kabul etti
Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” diye sordu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Apartman Görevlileri Buluşması’nda, dün İnsan hakları Eylem Planı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” diye sordu. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde düzenlenen 1. Bölge Apartman Görevlileri Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 “Dün bir toplantı yapıldı insan hakları eylem planı diye. Sizin haklarınızı teslim etmeyen biri İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyor. ‘İnancından ötürü kimse hapse girmeyecek’ diyor. Hapiste böyle binlerce insan var. Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” diye konuştu.

Apartman görevlileri benim dostum

Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin yaşam koşullarının hızla iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle seslendi: 

"Benim dostlarım vardır. O dostlarımın başında sizler gelirsiniz. Ankara’da bir dostunuz var. Onun adı Kemal Kılıçdaroğlu. Bütün apartman görevlileri, bütün işçiler benim dostlarımdır. Alın teri dökenlerin tamamı benim dostlarımdır. Ben size gelin oy verin diye çağrı yapmıyorum. Dikkat buyurun. Ben sizin sorunlarınıza talibim. Ben sizin  daha iyi bir yaşam sürdürmenizi istiyorum. Benim diğerlerinden farkım budur. Ben sizin inancınıza, kimliğinize saygılıyım. Sizin yaşam tarzınıza saygılıyım.  Ama sizin bir derdiniz varsa ben bu dertle dertlenmem lazım. Bu ülkede huzur için yaşayacaksak önce hanede huzur olacak” 

(ANKA)

Gündem