Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan’ın emriydi, yaptım, oldu' diyerek kimse sıyrılamayacak

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan’ın emriydi, yaptım, oldu' diyerek kimse sıyrılamayacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yayınladığı videoda "Merkez Bankası’nın, saraydan talimat alıp karar alan yönetiminin milletin ekmeği ile oynaması demektir. Milletin ekmeği ile oynayanın ekmeği olmaz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın sekiz ay sonra faiz indirim kararıyla ilgili bugün Tekirdağ'da yaptığı konuşmadan bir bölüm yayınladı.

Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Merkez Bankası, politika faizini bir puan indirdi. Vatandaş sanıyor ki bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim. Merkez Bankası'ndan kredi alacak olan bankaların faizi düştü. Ama bankaların vatandaşa verdikleri kredinin faizi düşmedi. O faiz giderek arttı.

Son altı ayda bankaların karı yüzde 400’ü aştı. 'Faize karşıyım’ edebiyatı yapıp bankalara, finans çevrelere, belli gruplara, beşli çetelere kaynak aktarıldığını hiç kimse unutmasın.

Kur korumalı mevduata para yatıranlar altı ayda 60 milyar 600 milyon lira gelir elde ettiler. Bunun için 5 kuruş bile vergi ödemeyecekler.

'Faizi indirdim’ edebiyatı yapan iktidarın aslında bir avuç tefeciye çalıştığını bütün dünyaya ben de anlatacağım siz de anlatacaksınız. Beraber anlatacağız.

Politika faizini düşürüp bankalara büyük karlar sağlayanları düşünün.

Bu, Merkez Bankası’nın, saraydan talimat alıp karar alan yönetiminin milletin ekmeği ile oynaması demektir. Milletin ekmeği ile oynayanın ekmeği olmaz."

Politika