Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'na alınmadı: 'Çiftçinin Saray'dan 211 milyar alacağı var'

Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'na alınmadı: 'Çiftçinin Saray'dan 211 milyar alacağı var'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nun önünde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Tarım Bakanı'na tepki gösterdi, "Çiftçinin Saray hükümetinden 211 milyar alacağı var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü "Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim" açıklaması sonrası bugün Et ve Süt Kurumu'na gitti.

Kılıçdaroğlu'nun beraberindeki Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo, veriler aktararak, "Türkiye yoksullukla değil açlıkla mücadele ediyor" dedi.

İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, "Burada bulunmamın temel nedeni, çocukların haklarını savunmak. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Bu hakkı sosyal devlet sağlar" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

'BEŞLİ ÇETE' DEMEYE DEVAM

"Daha önce TÜİK’e gitmiştim. Daha sonra MEB’e gitmiştim. Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Kadın milletvekilleriyle geldim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gerekir. Bu çok önemli bir konudur. Tarım Bakanı dün katıldığı televizyon programında, 'Bu ülkede aç ve açıkta kimse yok' diyor. Tarım Bakanı'nın dünyadan haberi yok, Türkiye gerçeklerinden haberi yok."

Kılıçdaroğlu, konuşmaları hakkında yargıdan verilen tedbir kararına karşın 'Beşli çete' ifadesini kullanmaya devam edeceği mesajının ardından, bu sözü Et ve Süt Kurumu'nun önünde de yineledi. Kılıçdaroğlu, "Buradan saraya çağrı yapıyorum. 'Beşli çete'ye verilen dolarların binde birini bu ülkenin yoksul ailelerine harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez" dedi.

'MİLLETİN SESİ' MİTİNGLERİ DEVAM EDECEK'

'Milletin Sesi Mitingleri'ne bayramdan sonra tekrar başlayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu sözü, Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo'ya verdi.

"Türkiye yoksullukla değil açlıkla mücadele ediyor" diyen Foggo, şu bilgileri aktardı:

KIZ ÇOCUKLARDA KANSIZLIK YÜZDE 85

Türkiye’de yoksullukla değil artık açlıkla mücadele ediyoruz. Yetersiz beslenme ile mücadele ediyor çocuklar. Son yapılan araştırmada çocuklarda kızların yüzde 85’inin kansızlıkla yüzde 68’de erkek çocuğunun kansız olduğu ortaya çıktı. Bu yetersiz beslenme, öğrenme güçlüğü çekmek demek. Aynı zamanda kronik açlık demek ve bütün çocuklar bununla mücadele ediyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA ÇOCUKLARIN YÜZDE 5'İ BODUR

Yaşlılar, çocuklar derin yoksullukla açlıkla mücadele ediyor. Yapılan araştırmalarda Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde çocukların yüzde 5’i bodur. Kronik açlık demek. Türkiye’de yoksulluk var açlıkla mücadele ediliyor şu anda. Yoksulluk, açlık yok demek iyi bir temenni. Ben böyle bir dönem gerçekten görmedim. Her girdiğim evde gelişim bozukluğu olan çocuklar var.

'7 YAŞINDAKİ ÇOCUK 4 YAŞINDA GÖSTERİYOR'

Geçen hafta sosyal hizmet uzmanlarıyla görüştüm. ‘Gittiğiniz evde yetersiz beslenme nedeniyle gelişim bozukluğu olmayan bir çocukluk gördünüz mü?’ diye sordum. ‘Görmedik’ dediler. 7 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki gibi gösteriyor. Medyada çok fazla bilir kişi çıkıyor yoksullukla ilgili ‘Balık tutmaya öğreteceğiz, sosyal yardımlar olmasın’ diyorlar. Balık tutmak demek sağlıklı yeni nesillerin ortaya çıkması demek ama maalesef benim verdiğim rakamlarda olduğu gibi değil."

Açıklama sonrası kurumun önünden ayrılırken soruları yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin Saray hükümetinden 211 milyar alacağı var" dedi.

'ÇETELERE EL KALDIRMAK İÇİN EL KALDIRDILAR, SONRA SAHURA GİTTİLER'

Kılıçdaroğlu, daha sonra sosyal medya hesabından tweet attı. Et ve Süt Kurumu önündeki konuşmasından bir bölümü yayınlayan Kılıçdaroğlu, "Gece yarısı Meclis’te yine beslemelere, çetelere hazineden ek para aktarmak için el kaldırdılar. Bir kere bile aç kalan çocuklar için toplandıklarını görmedim. Sonra çıkıp sahura gittiler… Allah'tan korksunlar! Hayatını yoksullara adayan Hacer Hanım’a buradan da selam olsun!" diye yazdı. (Kısa Dalga)

Politika