Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini ilk defa oy kullanacak 6 milyon 300 bin genç belirleyecek

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini ilk defa oy kullanacak 6 milyon 300 bin genç belirleyecek
Kılıçdaroğlu, lise, üniversite öğrencisi ve yeni mezun işsiz gençlerle video konferans toplantısında buluşarak, “Sandığa gidip ilk kez oy kullanacak olan 6 milyon 300 bin genç. Türkiye’nin kaderinin belirleyecek olan sizlersiniz. Türkiye’yi kurtaracak olanlar aslında sizlersiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, lise, üniversite öğrencisi ve yeni mezun işsiz gençlerle video konferans toplantısında buluşarak, “Sandığa gidip ilk kez oy kullanacak olan 6 milyon 300 bin genç. Türkiye’nin kaderinin belirleyecek olan sizlersiniz. Türkiye’yi kurtaracak olanlar aslında sizlersiniz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, lise, üniversite öğrencisi ve yeni mezun işsiz gençlerle video konferans toplantısında buluştu. Gençlerin, eğitimden siyasete, çevre sorunlarından işsizliğe ve yaşanılan gelecek kaygısına kadar sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. Öğrenciler, KYK borçları, gelecek kaygısı, işsizlik, güvencesiz çalıştırılma, eğitimin niteliksizliği gibi sorunları dile getirdiler.

Kılıçdaroğlu, gençlere şöyle seslendi: 

"Eğer siz demokrasi istiyorsanız, özgürlük istiyorsanız... Rahatlıkla, CHP dahil, rahatlıkla beni eleştirmek istiyorsanız, önce bu demokratik sistemi getirmek zorundayız. Otoriter sistemi bitirmek zorundayız. Ondan sonra rahatlıkla eleştiri yapabilirsiniz. Bakın eskiden, bir sürü komedyen, yazar, televizyonlarda siyasi partilerle ilgili eleştiri yaparlardı. Hepimiz evde otururken çayımızı, kahvemizi içerken, yemeğimizi yerken siyasetçilerle ilgili yapılan esprilerde gülerdik. Şimdi evlerde gülmeyi unuttuk. Yasaklandı hepsi. Böyle bir tabloyu ne ben kabul edebilirim ne siz kabul edebilirsiniz. Dolayısıyla daha farklı bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız.

Nereye gidiyor bu paralar?

Gençler şu soruyu sormak zorundadır. Ben vergi ödüyorum. Benim ödediğim vergiler nereye harcanıyor? Bu soruyu sormazsanız ülkeye demokrasiyi getiremeyiz. Demokrasinin çıkış noktası budur. Ödenen vergilerin nerelere harcandığını siyasi iktidar halka anlatmak zorundadır. Ben vergi ödüyorum evet. Siz de vergi ödüyorsunuz evet. Nereye gidiyor bu paralar? Bütçe üzerinde tartışmalar ne oluyor? Vergi ve bütçem, vergilerin nerelere harcanması gerektiğini belirleyen siyasi belge. Eğer o vergiler toplanan vergiler, ağırlıklı olarak tefecilere yani faizcilere gidiyorsa e o zaman sormanız lazım, niye oraya gidiyor da neden yatırıma gitmiyor? Neden 19 yıl bir ülkeyi yöneteceksiniz, 19 yılın sonunda 10 milyonu aşkın işsiz üreteceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan bizler değiliz. Sandığa gidip ilk kez oy kullanacak olan 6 milyon 300 bin genç. Türkiye’nin kaderinin belirleyecek olan sizlersiniz. 6 milyon 300 bin genç, 2023’te sandığa gidecek ve ilk kez oy kullanacak. Oy kullanırken demokrasiden ve özgürlükten yana mı oy kullanacaksınız? Totaliter baskıcı rejimden yana mı oy kullanacaksınız? Kararı verecek olan sizlersiniz. Yani Türkiye’yi kurtaracak olanlar aslında sizlersiniz.

Umutsuzluğa kapılmayın

Dolayısıyla bizler hep beraber özellikle de sizler, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin geleceğini belirleyeceksiniz. Asla umutsuz olmayın asla. Umutsuz olmaya hakkımız yok. Çok güçlüsünüz. Yalnız olduğunuz için, kendinizi yalnız hissettiğiniz için umutsuzluğa kapılıyorsunuz. Siz aslında milyonlarsınız. Aslında umutsuzluğa kapılmayın. Umudu yeşertmek sizin göreviniz. Bu ülkeyi kurarken de kimse umutsuzluğa kapılmadı. Bu ülkeye demokrasiyi getirirken de kimse umutsuzluğa kapılmasın."

(ANKA)



Gündem