Kılıçdaroğlu Göç İdaresi'ne çattı: Şiir yazmayı bırakın işinize bakın

Kılıçdaroğlu Göç İdaresi'ne çattı: Şiir yazmayı bırakın işinize bakın
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Jandarma Genel Komutanlığı'nın attığı mesajı paylaşan Göç İdaresi'ne sosyal medyadan tepki gösterdi: Randevu talep etmeden önce sorularımın yanıtını bekleyeceğim.

Jandarma Genel Komutanlığı, Göç İdaresi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından "Her insan bir göç, her göç bir insan... Göç İdaresi Başkanlığı'nın kuruluş yıldönümü kutlu olsun" notuyla bir mesaj paylaştı. Göç İdaresi'nin resmi hesabından da Jandarma'nın bu mesajı alıntılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Göç İdaresi'nin mesajını alıntılayarak "Şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!" diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle:

- Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde.

- Milletimiz adına Göç İdaresi'ne soruyorum: 1. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu? 2. Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? 3. Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?

- Göç İdaresi'nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Bu arada şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın! (Kısa Dalga)

Politika