Kılıçdaroğlu, hakkındaki suç duyuruları için konuştu: ‘Keşke ‘ifade ver’ deseler, baronların isimlerini sayacağım’

Kılıçdaroğlu, hakkındaki suç duyuruları için konuştu: ‘Keşke ‘ifade ver’ deseler, baronların isimlerini sayacağım’
Kılıçdaroğlu, uyuşturucu ile ilgili iddialarından sonra hakkındaki suç duyuruları üzerine, “Keşke mahkeme açılsa da ifade ver deseler. Baronların isimlerini tek tek sayacağım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uyuşturucu parası ile cari açığın kapatıldığı iddialarından sonra Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, hakkında yaptığı suç duyurularını değerlendirirken, “Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da; kendisinin İngiltere temaslarını takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçradaroğlu, ziyaretinin genel amacına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, “Kasım sonunda açıklayacağım. Sorduğunuz sorunun bütün boyutlarını, Kasım sonunda açıklayacağım. Elbette burada fon var. Ama bizde girişimci ruhu olan gençlerimiz var. Bunlar gerçekten bir şey yapmak istiyorlar. Çok önemli gelişmelere imza atıyorlar. Türkiye’de böyle bir ekosistem yaratılmadığı için bunlar arayışlarını batıda sürdürüyorlar. Biz bu ekosistemi Türkiye’de yaratacağız, fonlar gelecek ve gençlerimiz yatırım yapacaklar” diye konuştu.

Bu fonların Türkiye’ye nasıl gelebileceği ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Bizi görecekler, istikrarlı bir yönetimi görecekler, hangi adımları kararlılıkla attığımızı görecekler… Belli bir güveni hissedecekler. Ondan sonra Türkiye’ye gelecekler. Biz bu atmosferi yaratacağız” dedi.

KARA PARA ELEŞTİRİLERİNE YANIT

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği İngiltere’nin de kara para aklanan ülkelerden biri olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Ben olumsuz bir görüşme yapmadım. Ben İngiltere’nin gri listede olduğun da bilmiyorum. İngiltere gri listede ise Türkiye gibi, o zaman fonlar gelmez. Bizim amacımız zaten, Türkiye’yi gri listeden çıkarmak. Alnı ak, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Kara para ile Türkiye’nin bir ilgisi olmamalı. Olmamalı. Ama Man adası derseniz, ona katılırım. Man Adası ayrı. Man Adası’nda kara paranın aklandığını biliyorum. Bizim bazı iş adamlarının orada olduğunu biliyorum, Erdoğan ailesinin de orada olduğunu biliyorum; paralarının olduğunu biliyorum, o paraları Türkiye’ye getirirken sıfır vergi ödediklerini de gayet iyi biliyorum. Benim gördüğüm İngiltere, önemli finans merkezlerinden birisi. Ekonomisi iyiye gidiyor, kötüye gidiyor; o ayrı. Bizim için önemli olan, buradaki uluslararası fonların, teknolojik yatırımlara destek vermesi.”

“KEŞKE GEL İFADE VER DESELER”

Kılıçdaroğlu, uyuşturucu parasıyla cari açığın kapatıldığı iddialarından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın, kendisi hakkında yaptıkları suç duyurularının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

“Uluslararası uyuşturucu baronları Türkiye’de cirit atıyor. Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım. Hepsini tek tek ama… Ne söyleyeyim şimdi. Adam Güney Amerika’dan uyuşturucu taşıyor, Mersin limanına geliyor, Mersin limanından pazarlanıyor. Kim tutuklu? Kim gözaltına alındı? Uyuşturucu baronları ile benim hiç fotoğrafımı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz. Ama Erdoğan’ın da fotoğrafı var. Ama Erdoğan’ın da fotoğrafı var. Fotoroman Süleyman’ın da fotoğrafı var. Bir uyuşturucu baronu ile nasıl olur da bir siyasetçi kol kola girer? Eğer siz, uyuşturucu baronları ile yan yana poz verirseniz, polis bir şey yapamaz. Ben şu sözü verdim, Türk halkına… Polis arkadaşlarıma söylüyorum: Uyuşturucu baronlarına karşı vereceğiniz her türlü mücadeleyi destekleyeceğim. Herhangi bir kişi uyuşturucu baronlarına dokunmayın diye telefon açarsa, yargıya müdahale ederse, bana haber vereceksiniz, ben o siyasetçilerin de bitiririm. Bu kadar kararlıyım. Uyuşturucu cennetine dönmeyecek Türkiye. Türkiye uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir ülke olmayacak. Öyle bana dava açarak bana gözdağı vermeye kalkıyorlar. Ne onların gücü yeter, çünkü ben haklıyım; ne onların gücü yeter, ne de onların yandaşlarının gücü.” (ANKA)

Gündem