Kılıçdaroğlu: Hepimiz hayal kırıklığına uğradık

Kılıçdaroğlu: Hepimiz hayal kırıklığına uğradık
CHP lideri Kılıçdaroğlu, “CHP’nin seçmen kitlesiyle bağlarını güçlendirmesi, güvenini yeniden kazanması gerektiği doğru. Hepimiz hayal kırıklığına uğradık” dedi.

Seçimlerin ardından değişim tartışmalarının başladığı ve dün 100. yılını kutlayan CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepimiz hayal kırıklığına uğradık” dedi. Kılıçdaroğlu, ancak vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.

CHP’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü törenleri öncesinde gazeteci Murat Yetkin’e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Mayıs 2023 seçimlerine dair şöyle konuştu:

“CHP’nin seçmen kitlesiyle bağlarını güçlendirmesi, güvenini yeniden kazanması gerektiği doğru. Hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Belki kitle önüne daha erken çıkıp kendimizi anlatmamız gerekirdi. Belki geciktik. Ama önce il başkanlarımız, sonra belediye başkanlarımız ve parti meclisimizin fikrini almak istedik; yani parti kurullarına gittik.”

CHP’nin tartışarak güçlenen bir parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemde umutsuzluğa düşmememiz gerekir. CHP, kurucumuz Atatürk’ün dediği gibi ‘Memleket ve milletin her türlü dayanaktan mahrum bırakıldığı, uğursuz bir hengâmenin yaşandığı’ dönemde umut ışığı yakmış olan partidir. Biz de bu ilkeden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika