CHP lideri Kılıçdaroğlu: "128 milyar doların üzerine kim çöktü?"

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "128 milyar doların üzerine kim çöktü?"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin değerlendirme yaparken, Merkez Bankası'nın rezervlerinde eriyen 128 milyar doları hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Kim çöktü bu 128 milyar doların üzerine? Mafya da çöküyor siz de çöküyorsunuz, ne farkınız var sizin mafyadan" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin değerlendirme yaparken, Merkez Bankası'nın rezervlerinde eriyen 128 milyar doları hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası’nın 128 milyar doları arka kapıdan gitti. Kim çöktü bu 128 milyar doların üzerine? Mafya da çöküyor siz de çöküyorsunuz, ne farkınız var sizin mafyadan" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, mafya liderlerinin bildiri yayınlayarak Cumhur İttifakı'na destek verdiklerini belirterek, iktidarı "mafyaya teslim olan bir siyasi iktidar… mafyanın satın aldığı bir siyasi iktidar" olarak nitelendirdi. 

Kılıçdaroğlu, hırsızlığın, soygunun, uyuşturucu kaçakçılığının aleni bir şekilde yapıldığını savunarak, "Eğer bir ülkede soygun, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı aleni yapılıyorsa, arkasına siyasi destek alınmadan bu olmaz" dedi.

"MAFYANIN TALİMAT VERDİĞİ BİR SİYASİ İKTİDAR"

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Mafyaya teslim olan bir siyasi iktidar… Mafyanın satın aldığı bir siyasi iktidar… Mafyanın talimat verdiği bir siyasi iktidar. Öyle bir noktaya geldik ki bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız olaylarla karşı karşıyayız. Mafya liderleri bildiri yayımlıyorlar. ‘Cumhur İttifakı’na desteğiz’ diyor ama Millet İttifakı’na eleştiriyorlar. Şu hale bakın, yer altı dünyası, mafya, Cumhur İttifakı’na destek veriyor. Bildiriyle, gizli kapaklı değil. Artık her şey aleni yapılıyor; hırsızlık, soygun…Gizlemeye gerek yok. Eğer bir ülkede soygun, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı aleni yapılıyorsa, arkasına siyasi destek alınmadan bu olmaz. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Bazen devletin içindeki yasal unsurlar da belli kaynakların üzerine çöküyorlar. Merkez Bankası’nın 128 milyar doları arka kapıdan gitti. Kim çöktü bu 128 milyar doların üzerine? Bunların mafyadan ne farkı var? Yasa yok, kanun yok, bir protokol kanuna aykırı, Merkez Bankası satmıyor, arka kapıdan dolaşıyorsunuz, damada diyorsunuz ki ‘Ver kardeşim 128 milyar doları’. Çöküyorsunuz üzerine. Mafya da çöküyor siz de çöküyorsunuz, ne farkınız var sizin mafyadan?"

 



Gündem