Kılıçdaroğlu ilk kez 'diktatör' dediği Aydın'da: 'Önceden yadırganmıştı...'

Kılıçdaroğlu ilk kez 'diktatör' dediği Aydın'da: 'Önceden yadırganmıştı...'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Diktatör sözünü ilk kez Aydın'da bir mitingde kullanmıştım. Önceden yadırganmıştı. Bugün o ifadenin ne kadar doğru olduğunu herkes biliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da şoför esnafıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından Şükran Güngör Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde düzenlenen, partiye toplu üye katılım törenine katıldı.

"CHP'ye üye olmak zor bir görevdir. CHP'li olmak demek, kul hakkı yememektir. Adalet demektir, hukuk demektir. CHP'li olmak, herkesin hakkını savunan parti demektir. CHP'li olmak demek, herkesin kimliğine saygı duymak demektir. Çünkü kimse kendi kimliğini seçme hakkına sahip değildir. Anne-babamızı seçme hakkımız yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına 7 maddelik talimat verdiğini anlattı:

"Bu maddelerden biri belediye başkanı olarak seçildiğinizde, yoksul mahallelerden başlayarak hizmet götüreceksiniz. Bol miktarda kreş açacaksınız. Çocuk orada sosyalleşecek, arkadaşlarıyla oyun oynamayı öğrenecek. Anne, akşam evladını huzur içinde alıp eve götürecek. Kadın 'ben de çalışabilirim' diyecek."

'SURİYELİLERİ IRKÇILIK YAPMADAN, YOLLARINI OKULLARINI YAPIP GÖNDERECEĞİZ'

Millet ittifakı olarak Türkiye'nin kaderini değiştirmek istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bugünkü durum parti olayı olmaktan çıkmıştır. Biz Türkiye'yi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. Türkiye'yi buradan çıkaracağız. Bölgesinde saygınlığı olan bir ülke inşa edeceğiz. Bütün komşularımızla da huzur içinde yaşayacağız. Bir sözüm var; eğer ittifak iktidar olursa Suriyeli kardeşlerimizi kendi iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz. Irkçılık yapmadan, yollarını, okullarını, kreşlerini, köprülerini yaptıktan sonra göndereceğiz. Avrupa Birliği fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak. Gaziantepli iş adamları fabrikalar kuracak. Türkiye'nin dokusunu değiştirmeden kendi ülkelerinde huzur içinde yaşayacaklar. Onların altyapılarını da oluşturacağız."

kilicdar.jpg

'MÜLAKAT KALDIRILACAK'

Gençlere iş sözü veren Kılıçdaroğlu torpile son vereceğini söyleyerek, "Kul hakkı yemek, en ağır günahtır. Bir genç sınava girip yazılıda kazanıp sözlüde eleniyorsa onun hakkı yeniyor demektir. KPSS olacak, kim sınavı kazandıysa ataması olacak. Mülakat kaldırılacak. Devlette liyakat önemlidir" dedi.

'HALKIN PARTİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Bir işi ehline teslim etmek gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakıf kuruyorlar. Bir burada bir ABD'de. Buradan milyon dolarları ABD'ye transfer edip gökdelen yapıyorlar. Kendi dünyalıklarını Amerika'da yapıyorlar. O paraların tamamını Türkiye'ye getireceğim ve size teslim edeceğim. Hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için tek başıma değilim. İnsanların kusurları olur. Bazen kurumların da yanlışları olur. Bizim de CHP olarak hatalarımız oldu. Bütün mesele bunlardan ders çıkarmaktır. Ankara'da güzel nutuklar attık. 'Niye bize oy çıkmıyor?' diye düşündük. Sen gidip vatandaşın sofrasına oturdun mu? Gezmek lazım, konuşmak lazım, dertleri dinlemek lazım. Başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu yaptık. O kadının sorunu var mı? İşi gücü var mı? Bunlarla ilgilenmek lazım. Adımız 'Halk Partisi'. Halkın partisi olmak için çalışıyoruz. Her katmana gidiyoruz. Emin olun Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Para var, imkan var, çalışkan insanlar, bereketli topraklar var. Sandık günü gelecek, sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup oy kullanın. Türkiye'nin geleceğini düşünün. İlle bizim partiye oy verin, demiyorum. Neden verdiğinizi bilmeniz gerekiyor."

'SEÇİMİN KADERİ GENÇLERDE'

Gelecek seçimlerin kaderini gençlerin belirleyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 7,5 milyon gencin ilk kez sandığa gideceğini belirterek, "Endişe etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. İlk kez 7,5 milyon genç demokrasiyi inşa edecek. Dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacaklar. Otoriter yönetimi kullandıkları oylarla sonlandıracaklar. Sarayda oturanı hep beraber emekli edeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

'DEFTERLERİNİ DÜRECEĞİZ'

"Adalet, hak istiyorsanız bize katılın. Herkesin kimliğine inancına saygı duyulmasını istiyorsanız bize katılın. Biz Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Beraber yapacağız. Diktatör sözünü ilk kez Aydın'da bir mitingde kullanmıştım. Önceden yadırganmıştı. Bugün o ifadenin ne kadar doğru olduğunu herkes biliyor. Bugün Türkiye'nin geldiği durum iç açıcı değil. Kadınlar da bu iktidara gerekli dersi verecek. Uyuşturucu baronlarıyla kol kola giden siyasilerin defterlerini düreceğiz. Milyar dolarlarla gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Polise yetki verip, hiçbirini yaşatmayacağız. Hangi siyasi müdahale ederse onun da defterini düreceğiz. Bütün sıkıntıların farkındayız. Nasıl çözeceğimizi de biliyoruz, bizi yetkilendirin."

'ALTI LİDER BİR ARADAYIZ'

"Millet İttifakı... Her birimiz ayrı partiyiz. Altı lider bir aradayız. Demokrasi için bir aradayız. Kadın erkek eşitliği için bir aradayız. Türkiye'nin bozulan sisteminin düzeltilmesi için bir aradayız. Adaleti gerçekleştirmek için bir aradayız.

Devlet yönetiminde liyakat olsun diye bir aradayız. İstanbul Sözleşmesi en kısa sürede yeniden hayata geçsin diye bir aradayız. Ülkenin itibarını, saygınlığını korumak için bir aradayız. Hiçbir çocuğun bu bereketli topraklarda yatağa aç girmemesi için bir aradayız.

Bütün bunların sağlanması için bir araya geldik, Millet İttifakı'nı kurduk. Millet İttifakı üzerinde de baskılar var."

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, 1211 yeni üyeden 25'ine temsili olarak rozet taktı. (DHA)

Politika