Kılıçdaroğlu: "Kabe fotoğrafının yere serilmesi bir provokasyondur. O kişinin bulunması lazım."

Kılıçdaroğlu: "Kabe fotoğrafının yere serilmesi bir provokasyondur. O kişinin bulunması lazım."
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Boğaziçi eylemlerinde Kabe fotoğrafının yere serilmesi bir provokasyondur. Onun oraya getirilmesi, yere serilip fotoğrafının servis edilmesi bir provokasyondur. O kişinin bulunması lazım."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileriyle birlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. 

İki lider, görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili şunları söyledi:

"Gençlerin aşırı hareketlerini anlayışla karşılamak lazım"

"Bütün evlatlar bizim evlatlarımız. Çok iyi koşullarda yetişmelerini isteriz. Atama doğru değildir. Orada hocalar, öğrenciler, mezunlar karşı çıkıyor. Kimse rektörle çalışmak istemiyor. Olmuyorsa ayrılırsınız, gerginliğe ortam hazırlamazsınız. O görevde olmak ne katacak size? Herkesin reddettiği bir görevde olmak size ne katacak? Hepimizin oturup sağduyu ile düşünmesi lazım. Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Toplantı ve gösteri yaptılar. Anayasal hak. Bir büyüklük yap, ayrıl. Yarın çocukların yüzüne nasıl bakacak? Bu çocuklara ben memleketimizin evlatları dedim. Terörist diyorlar, suç. Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar. Gençler bazen bizim düşündüğümüzden aşırı hareketler de yapabilirler. Bizim bunu anlayışla karşılamamız lazım.

"Bulu Rektörlüğü bilmiyor"

BRektörün bilmesi gereken bir şey var. Rektörlüğü bilmiyor. Atamayla gelen bir devlet memuru olarak görüyor kendini. Akademik dünyadan haber yok. Bu insanın Boğaziçi’nin yönetmesi mümkün değildir. Kanunu bilmiyor. Allah akıl fikir versin. Akıllı bir adamsa görevi bırakır. Hırslı değilse, çoluk çocuğuna hesap verebilmek için ayrılır.

"Kabe fotoğrafının yere serilmesi provokasyondur" 

Boğaziçi eylemlerinde Kabe fotoğrafının yere serilmesi bir provokasyondur. Onun oraya getirilmesi, yere serilip fotoğrafının servis edilmesi bir provokasyondur. O kişinin bulunması lazım. Haklı gösterileri itibarsızlaştırmak için tavsiye üzerine yapılmış planlı bir hamledir. O kişinin kesinlikle bulunması lazım."

Gündem