Kılıçdaroğlu: Kafalarını koparacağım, evlatlarımızı zehirleyenlere asla acımayacağım

Kılıçdaroğlu: Kafalarını koparacağım, evlatlarımızı zehirleyenlere asla acımayacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uyuşturucu tacirleri ile ilgili "Kafalarını koparacağım, seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim" açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'deki temaslarını devam ederken KRT TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Ana Haber Bülteni'ne katıldı.

CHP lideri şunları söyledi:

"İngiltere’ye Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak, içinde bulunduğu krizden Türkiye’yi nasıl çıkarız bilgi ekonomisini ülkeye nasıl getiririz, nasıl bu işi çözeriz Türkiye’ye temiz parayı nasıl getiririz, Türkiye’yi kirli paradan nasıl arındırırız, bunun için İngiltere’deyim.

Finans çevreleri ile teknoloji çevreleri, bilgi ekonomisi konusunda yayın yapanlarla toplumun değişik kesimleriyle yani ülkede Türkiye’de katma değeri yüksek üretmek işsizlik sorunu çözmek, Türkiye’ye temiz para getirmek, Türkiye’yi kara paradan nasıl arındırırız onun çalışmalarını yapıyoruz.

"ERDOĞAN'A GÖRE UYUŞTURUCU PARASINDA SORUN YOK"

Size şunu söyleyeyim önce maddi olarak batırdılar. Sonrada kara paraya izin verdiler ve manevi batırma süreci başladı. Erdoğan güya sigaraya karşı ama uyuşturucu parasında sorun yok Erdoğan’a göre. Ülkeyi gri listeye soktular.

Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesidir bu. Bu ne demek biliyor musunuz? İş yapmamak demektir. Sürekli kontrol altında tutulmamız demektir. Türkiye’nin sürekli kontrol altında tutulması demektir. Ama daha büyük bir sorun var. Kara para ile gelen mafyalar yani baronlar at koşturuyorsa bir ülkede burada sorumuz var. Allah aşkına ben sormak isterim bizi dinleyen bütün vatandaşlara sormak isterim Sırpların ne işi var İstanbul’da. Sırplar ne iş yapar? Uluslararası uyuşturucu pislikleri İstanbul’u doldurdu. Daha ağır bir şey söyleyeceğim ama dilim varmıyor. Bu pisliklere sesleniyorum. Hala hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim.

"KAFALARINI KOPARACAĞIM"

Kafalarını koparacağım. Evlatlarımızı zehirleyenlere karşı asla ama asla acımayacağım. Ya emniyetin raporları bunları anlatıyor zaten. Emniyetin raporlarını okumaktan bile aciz insanlar bunlar. Bay Kemal’in verileri değil, söylediğim rakamlar benim rakamlarım değil. Bu rakamlar emniyet genel müdürlüğünün yazdığı raporlardaki rakamlar. Yani devletin verileri. Bu işe göz yumanlar hapse girecek. Evet yine söylüyorum bu işe göz yumanlar hapse girecek. Hepimiz biliyoruz. Bu konuda çok netim ve kararlıyım. Peki çözüm nerede? Bir yalandan bacak kırma algısı yok torbacı operasyonu algısı boş şeyler bunlar. Bunlar toplumu kandırmak. Biz gerçek çözüme odaklanacağız.

Çözüm temiz parayı, temiz yatırımcıyı Türkiye'ye getirmektir. O paralarla gençleri sokaktan toplayacağız. Temiz paranın girdiği sokaktan kirli para uyuşturucu paraları kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim.

Bunun sözünü verdim bu millete. Bunun için Londra'dayım. Mesela görüşeceğim bazı yatırım bankaları, girişim sermayesi fonları var. Halkımızdan ricam sabırla Bey Kemal'i beklesinler. Kasım sonunu beklesinler çok güzel şeyler açıklayacağım. Çok ama çok güzel şeyler açıklayacağım.

"ERDOĞAN'IN AKLI ERMEZ"

Erdoğan'ın aklı ermez. Katma değeri yüksek ürün ne demektir bilmez, yüksek yetenekli ne demektir bilmez. Bilgi ekonomisi ne demektir bilmez. Sosyal bilgi ekonomisi ne demektir bilmez. Üniversitelerin özerkliği ne demektir onu bilmez. Onları bırakın Erdoğan benim muhattabım değil aslında. Kendine güveniyorsan, vizyon konusunda, ekonomi konusunda, dış politika konusunda, iç politika konusunda, çiftçiler konusunda, esnaf konusunda istiyorsa gelsin önüme tartışalım. Korkmasın, korkmasın. Ben adam yemem. Çıkar karşıma konuşuruz mertçe tartışırız. Öyle uzaktan laf atmanın hiçbir mantısı yok. Efendim bütün Türkiye'deki yurttaşlarıma Londra'dan selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum." (Kısa Dalga)

Politika