Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu görevinin başındadır, biz buna uymayız

Kılıçdaroğlu: Kaftancıoğlu görevinin başındadır, biz buna uymayız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin düşürülmesi hakkında "Görevinin başındadır" dedi. Kılıçdaroğlu "Birilerinin talimatına 'evet' mi diyeceğiz? Hayır demeyeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti üyeliği Yargıtay tarafından düşürülen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Görevinin başındadır" dedi. Kılıçdaroğlu "Adalete saygılıyız ama adalet, adalet olduğu sürece. Bir kişiye haksızlık yapılıp görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek. Biz buna uymayız" ifadelerini kullandı.

Ankara'da Kanaat Önderleri Buluşması'nın çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kaftancığlu'nun CHP üyeliğinin düşürülmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. Biz Canan hanımı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Yapılan uygulamanın da adil bir uygulama olmadığını biliyorum. Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz. Adaletsizliğe boyun eğerseniz yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz.

Canan hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor. Birilerinin talimatına 'evet' mi diyeceğiz? Hayır demeyeceğiz. Bizim ruhumuzunda, kuvayi milliye vardır. Adalete saygılıyız ama adalet, adalet olduğu sürece. Bir kişiye haksızlık yapılıp görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek. Biz buna uymayız."

Gündem