Kılıçdaroğlu: Kayyum atanırsa cehennemin kapılarını açarlar, kimse için iyi olmaz

Kılıçdaroğlu: Kayyum atanırsa cehennemin kapılarını açarlar, kimse için iyi olmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmaya çok sert tepki verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Meclis grup toplantısı konuşmasında, İBB'ye yönelik soruşturmaya değindi.

Belediyeye kayyum atama 'hevesi' bulunduğunu belirten CHP lideri, "Sakın bu kapıyı açmasınlar, cehennemin kapılarını açarlar hiç kimse için iyi olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun öne çıkan sözleri şöyle:

* Yeni bir komplonun peşindeler. Birinci kumpas, Ekrem bey birisine hakaret etmiş diye iddianame hazırlandı. Aslında söylenen YSK değil, açıkça söylendi zaten. Muhatabı bizim fotoroman dediğimiz kişi. Yani Süleyman. YSK, 'Bize söylendi' dedi. Arkasından dosya namuslu bir hakimin önüne gitti. Fakat bu hakimi değiştirdiler, Samsun'a sürdüler. Bu hakimin söylediği bazı şeyler var. Hukuk kökenli vekillerimiz Adalet Bakanlığı'na gidecekler. Samsun'a sürülen hakimin iddiaları konusunda soruşturma açılmasını istiyoruz. Soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Gerçekleri bilmeye 85 milyonun hakkı var.

'Sarayın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez'

* 'Biz İstinafı da ayarladık' diye hakime kim söyledi? Sarayın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Bir hakim iradesini saraya ipotek etmişse ona hakim denilmez. Bu davada savcı duruşma salonunda olmadan hakim kararını açıklıyor. İddia makamı yok, kararını açıklayamaz.

* İkinci kumpas, İBB'de teröristler ve iltisaklı kişiler çalışıyormuş. 9 Aralık 2021'de söylüyor sonra bu rakamı fotoroman söylüyor. Bu rakamı sonra 1.668'e çıkarıyor. Bunun üzerine İBB yazı yazıyor. 'Bize bildirin, gereğini yapalım' diyorlar. Cevap vermiyorlar. Hem suçlayacaksın hem bildir deyince 'bildirmiyorum' diyeceksin. İtham ediyorsun, isimleri bildir diyorlar, bildirilmiyor. 'Siz işlem yapın' diyorlar. 'Sonra yapacağım' diyor. Niçin güvenlik soruşturması yapamıyorlar? Çünkü AYM ilgili yasayı iptal etmiş. İptal edince böyle bir soruşturma olmaz. 'İyi hal kağıdı almadığınız bir kişi var mı' diye sordum, 'Hayır' dediler. Eğer sen terörist arıyorsan veya birisini suçlayacaksan o kişilere 'iyi hal' kağıdı veren savcıyı suçlaman lazım. Belgeyi veren savcı. Birinci kumpasta hakimi değiştirdiler, burada da müfettişi değiştirdiler.

Kurtulmuş'a hak verdi

* Numan Kurtulmuş bir televizyon programında, "Buradan belediye başkanına sorumluluk çıkarılamaz" diyor. Söylediği doğru. "Eğer çıkarmaya kalkarsak, TSK'da, yargıda, emniyette sayıları binlerle ölçülen teröristler yakalandı. Genelkurmay başkanını mı suçladık ki? Belediye çalışanları arasında terörist bulununca başkanı suçlayalım. Böyle yaparsak kendimizi inkar etmiş olmaz mıyız?" diyor. Haklı ama bunu saraya anlatması lazım.

Çok sert sözler

* Üçüncü kumpas da 'Siz neden Fatih Sultan Mehmet tablosunu aldınız Türkiye'ye getirdiniz' Allah bunlara akıl, fikir versin. İşin özeti önümüze çok büyük meseleler var. Hepimizin dikkatli olması lazım. Muhalefetin kazandığı İBB'yi kumpaslarla ele geçirmek istiyorlar. Yeni bir saray oyunuyla karşı karşıyayız. İBB'ye çökmek istiyorlar amaçları seçime İstanbul'un kaynaklarını kullanarak girmek. Şimdi görüyoruz ki işi kayyuma kadar götürme hevesindeler... Ekrem başkanımıza bu komployu devam ederlerse, kayyum atama aptallığına girişilirse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak göreceğiz ve öyle kabul edeceğiz. Her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa, kimse daha fazla Bay Kemal'den sabır beklemesin. Sakın bu kapıyı açmasınlar, cehennemin kapılarını açarlar, hiç kimse için iyi olmaz. Siz milletin iradesinden ne istiyorsunuz? Atamayla gelen hakimlerinize mi güveniyorsunuz? O hakimlerin hangi kantarda tartılacağına karar vereceğiz göreceksiniz. (Kısa Dalga)

Politika