Kılıçdaroğlu: Kirli sermayenin devlete 418 milyar dolar borcu var, tahsil edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Kirli sermayenin devlete 418 milyar dolar borcu var, tahsil edeceğiz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bunların sayıları beşten çok” dediği kirli sermayenin devlete 418 milyar dolar borcu olduğunu belirterek, “Demokrasi o zaman postalların altında ezildi. Bugün kirli sermayenin altında eziliyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Demokrasi Şurası’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun hedefinde “kirli sermaye” vardı. Daha önce “beşli çete” kavramını kullanan Kılıçdaroğlu, “Bunların sayıları beşten çok” diyerek, “kirli sermaye” vurgusu yaptı.

“Demokrasi o zaman postalların altında ezildi, bugün kirli sermayenin altında eziliyor”

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’de demokrasinin en büyük sorunlarındın biri de beşli çetelerdir. Bunların sayıları beşten çok daha fazla. Çetelerin, kirli sermayenin devlete 418 milyar dolar borcu var, bunu deftere yazdık. O kirli paraların tamamını tahsil edeceğiz. O para ile devleti ve demokratik kurumları onaracağız. Bazılarını yeniden inşa edeceğiz.

“Bugün size adil bir toplum inşa etmenin kolay olduğunu söylemeyeceğim. Zor olacak. Ama başaracağız. Önemli olan zaten zoru başarmaktır. Bugün bu ideallerle ne yazık ki taban tabana zıt olan ülkemizin en karanlık anlarını yaşıyoruz. Geçmiş daha mı parlaktı? Değildi. Demokrasi hep hor görüldü. Demokrasi o zaman postalların altında ezildi. Bugün kirli sermayenin altında eziliyor. Menderes, Zorlu ve Polatkan’ı idam ettiler. Seviniyordu o zaman birileri. Bugün de başka zalimler seviniyor. Ama biz demokratlar; hiç bitmedik, hiç azalmadık.”

Politika