Kılıçdaroğlu, Lütfü Türkkan olayını değerlendirdi: "AKP’nin bu tür provokasyonları artabilir, çok daha dikkatli olmalıyız"

Kılıçdaroğlu, Lütfü Türkkan olayını değerlendirdi: "AKP’nin bu tür provokasyonları artabilir, çok daha dikkatli olmalıyız"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Lütfü Türkkan olayını değerlendirdi: "Saray yönetimi, ekonomik sorunlar arttıkça dikkatleri başka yöne çekmek için çaba harcıyor. Bingöl’de yaşanan olay AKP’nin bu tür provakosyonlara daha sık başvuracağını gösteriyor. Bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl’de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösteren şehit yakınına küfür eden İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında ilk değerlendirmesini dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yaptı.

T24'ten Eray Görgülü imzalı habere göre  Türkkan’ın davranışını onaylamadığını vurgulayan ancak yaşanan olayı da provokasyon olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, “AKP’nin bu tür provokasyonları artabilir. Bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız” uyarısında bulundu.

Türkkan’a tepki gösteren vatandaşın İzmir’de yaşadığının tespit edildiğini ve Meral Akşener’e tepki göstermek için özel olarak Bingöl’e geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, daha önce Rize’de Akşener’e yönelik provokasyon girişimini de hatırlattı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde kendisine yönelik linç girişimini de hatırlatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu linç girişiminin görüntülerini grup toplantısında izlettirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “AKP bu saldırıyı sahiplendi. Saray yönetimi, ekonomik sorunlar arttıkça dikkatleri başka yöne çekmek için çaba harcıyor. Bingöl’de yaşanan olay AKP’nin bu tür provakosyonlara daha sık başvuracağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Gündem