Kılıçdaroğlu'ndan 'Beşli Çete' mesajı: Kimin parası hangi bankada biliyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan 'Beşli Çete' mesajı: Kimin parası hangi bankada biliyoruz
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'daki konuşmasında "Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak daha anasının karnından doğmadı" dedi. CHP lideri, mültecilerin iki yılda gönderileceğini kaydetti.

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Sayılı günler kala siyasetçilerin mitingleri devam ediyor.

Bolu'daki mitingde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenleri "Değişime hazır mıyız?" diye selamladı.

"Devletin dini adalettir" diyen Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak seçmenlere seslendi.

CHP liderinin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* (Gençlere) Türkiye'nin kaderini sizler değiştireceksiniz. Sandığa gidip iş, aş, özgürlük, demokrasi isteyeceksiniz. Taşla sopayla işimiz yok, o korkakların işidir. Yiğit insanlar bunu yapmaz. Herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal'in görevidir.

* Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı duyacağım. 86 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur. Herkesi kucaklayacağız. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Bir kadın açsa, şiddete uğruyorsa, bir yerde işsizlik varsa adaletsizlik var demektir.

* "Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız" diyor bir arkadaşımız. O korkakların işidir. Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar.

'Milliyetçilik' cevabı

* Süleyman Şah türbesindeki bayrağımızı kim indirdi, topraklarımızdan kim kaçırdı? Siz kim, milliyetçilik kim! Bay Kemal Süleyman Şah türbesini kendi topraklarına getirecek.

* Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak daha anasının karnından doğmadı. 3 milyon 600 bin Suriyeliyi ve Afgan'ı en geç iki yılda ülkelerine yollayacağım.

Trump'ı hatırlattı

* Ülkeyi, insanı sevmektir, halkın karnını doyurmaktır milliyetçilik. Kamplaşma değildir. Milliyetçilik ekonomiyi büyütmektir. Trump tehdit ediyor, 'Senin mal varlığını alırım' diyor. Bay Kemal olsa 'Araştırmazsan namertsin' derdi.

* Beraber yaşamamız, kutuplaşmaya son vermemiz lazım.

* Beşli Çete'den parayı alamayız sanıyorlar. O parayı son kuruşuna kadar Türkiye'ye getireceğiz. Yurt dışında kimin hangi bankada parası var biliyoruz.

* Biz dünyayla rekabet edeceğiz. Birilerinin kapısına gidip para dilenmeyeceğiz.

* Bayramlarda emekli bayrama gittiğinde banka hesabında 15 bin lirayı görecek. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika