Kılıçdaroğlu MYK değişimini anlattı: Toplum yenilenme istiyordu, biz de bunu yaptık

Kılıçdaroğlu MYK değişimini anlattı: Toplum yenilenme istiyordu, biz de bunu yaptık
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partinin yeni Merkez Yönetim Kurulu için "Toplumsal beklentileri dikkate aldım. Toplum yenilenme istiyordu biz de bunu yaptık" ifadelerini kullandı.

CHP'de bugün yapılan bir saatlik toplantıda yeni MYK üyeleri belirlendi. Üye sayısı 17’den 15’e düşürüldü, eski MYK’den 12 isim yeni A Takımı’nda yer almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sözcü TV'den İpek Özbey'e yeni MYK'yi anlattı.

CHP lideri, "Yeni MYK’yi belirlerken neleri dikkate aldınız?" sorusuna "Toplumsal beklentileri dikkate aldım. Toplum yenilenme istiyordu biz de bunu yaptık" yanıtı verdi. Özbey'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

Tüm teşkilatları neden kendisine bağladı?
- Partide bir beklentiydi. Kendime bağladım diye her şeyi ben yapmayacağım. Tek başıma çalışmayacağım. Bölge bölge çalışacak yetkililerimiz olacak.

Ekrem İmamoğlu ile görüşmenizde sıkıntı olduğu söyleniyor, doğru mu?
- Hayır niye sıkıntı olsun ki. Ekrem Bey bizim bir metropolümüzün başarılı bir belediye başkanı. Diğer belediye başkanlarıyla nasıl görüşüyorsam kendisiyle de öyle görüştüm. Bir sıkıntımız yok.

Yeni kabine...
Mehmet Uçum demişti ya ‘tek kişilik hükümet' diye. Yine öyle. Bir tek şimdi Mehmet Şimşek pazarlıkla gelmiş gibi görünüyor. Onun dışında Erdoğan ne derse onu yapacak kişiler olarak görüyorum.

Erdoğan, yemin törenine geldiğinde neden ayağa kalkmadınız?
- Bir parti genel başkanı geldiğinde neden ayağa kalkayım ki…

Politika