Kılıçdaroğlu: NASA'dan ayrılı gelecek insanlarımız var

Kılıçdaroğlu: NASA'dan ayrılı gelecek insanlarımız var
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün açıkladığı Uzay Çalışmaları Merkezi hakkında "Bugün NASA’da çalışan bir Türk yine telefon etti. ‘Eğer siz bunu yaparsanız ben de NASA’dan ayrılacağım ve geleceğim çalışacağım’ açıklamasını yaptı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havalimanı’nı, Atatürk Uzay Çalışmaları Merkezi haline getireceğiz. Amerika’da çalışan iki Türk’ümüz var. İki Türk. Uzay sanayi konusunda Elon Musk’tan sonra en büyük firma. Bunlarla oturdum, konuştum. Siz Türkiye’de uzay sanayinin gelişmesi için kuracağımız merkezde gelip burada yardım yapabilir misiniz? Söz verdiler. Açacağız diye. Bunu ifade ettim. Arkadan bugün NASA’da çalışan bir Türk yine telefon etti. ‘Eğer siz bunu yaparsanız ben de NASA’dan ayrılacağım ve geleceğim çalışacağım’ dedi. Bizim hayallerimize onlar yetişemezler” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kocaeli’de bugün düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hak, hukuk, adalet… Kocaeli’nin benim hayatımda özel bir yeri var. Çünkü, evlendiğimde düğünümü burada yapmıştım. Kocaeli’de olmaktan son derece mutluyum. Bir üniversite, sanayi, aydınlar kenti. Bu güzel kenti büyütmemiz gerekiyor. Bu güzel kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir atmosferi yaratmamız gerekiyor. Gençlerin kentin sokaklarında özgürce gezmeleri gerekiyor. Bu güzel kentte bütün annelerin evinde mutlu olmaları gerekiyor. Çocuklarını okula gönderirken huzur içinde göndermeleri gerekiyor. Bunun için beraber mücadele edeceğiz. Bunun için bir değişime ihtiyacımız var. Bu değişimin adresi, adalettir. Haktır ve hukuktur.

'Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğim'

Gençler… Dersime iyi çalıştım. Notlarıma baktım. Kocaeli’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençlerin sayısı 117 bin 510 kişi. 117 bin 510 gence sesleniyorum: Eğer sizler, demokrasi istiyor musunuz? Hakkı, hukuku ve adaleti istiyor musunuz? O zaman şundan emin olun: Sizin hayalleriniz bay Kemal’in hedefi olacak. Bunu sakın unutmayın. Sizler için ne gerekiyorsa yapılacak. Evde huzur varsa, apartmanda huzur vardır. Apartmanda huzur varsa mahallede huzur vardır. Mahallede huzur varsa o kentte huzur vardır. Hiç kimse unutmasın, bir çocuğumuz açsa 85 milyonumuz açız. O nedenle yeni bir atmosfere ve değişime ihtiyacımız var. Sözüm söz, cumhuriyeti yeniden inşa ettiğimizde göreceksiniz, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hiç kimsenin karanlıkta kalmadığı, suyunun kesilmediği bir Türkiye inşa edeceğim.

'Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim'

Emekli üzerinde neden duruyorum. Bakın burada SEKA fabrikası vardı. Orada binlerce insan çalıştı, kendi primini ödedi. Zamanı geldi emekli oldu. Dolayısıyla huzur içinde torunlarını sever. Onlar el öpmeye geldiğinde de bayram harçlıklarını verir. Yahu şimdi emekli perişan oldu. Memlekette vatandaşı kuru soğana muhtaç ettiler. Şehir hastaneleri açtılar. Merkezdeki hastaneleri kapattılar. Sizler uzak bir yerdeki hastaneye gitmek zorunda kalıyorsunuz. Size söz, bay Kemal sözü… O hastaneler yeniden açılacak. Dolar garantisi vermişler. Gitsinler hastalar oraya, orada kullanılsın diye. Hiç meraklanmayın. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Hiç meraklanmayın.

'NASA’da çalışan bir Türk yine telefon etti'

Şehit ailelerine ÖTV’siz araç… Onlara da sözüm var. ÖTV almayacağız ve dolayısıyla o aileler de sosyal devletin faydasını görmüş olacaklar. Araç muayene istasyonlarına gidiyor musunuz? Dünyanın zammını yaptılar. Allah aşkına özelleştirdiler, bu hale getirdiler. Onu da alacağım hiç merak etmeyin. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Şunu ifade edeyim… Savunma sanayi… Savunma sanayi bir devlet politikasıdır ve milli politikadır. Gazi Mustafa Kemal savunma sanayini kurmak için Kırıkkale’de entegre savunma sanayini 1930’larda kurdu. Daha sonra rahmetli Ecevit ve Özal döneminde Savunma Sanayi Fonu kuruldu.

HAVELSAN’lar, ROKETSAN’lar o dönemde kuruldu. Bunların hepsi bizim iftihar ettiğimiz kurumlar. Bugün İHA, SİHA’lar yapılıyor. İtirazımız yok. Bunların daha da gelişmesi lazım. Ama bir sözüm var bu millete… Atatürk Havalimanı’nı ne hale getirdiler. Atatürk Havalimanı’nı, Atatürk Uzay Çalışmaları Merkezi haline getireceğiz. Amerika’da çalışan iki Türk’ümüz var. İki Türk. Uzay sanayi konusunda Elon Musk’tan sonra en büyük firma. Bunlarla oturdum, konuştum. ‘Siz Türkiye’de uzay sanayinin gelişmesi için kuracağımız merkezde gelip burada yardım yapabilir misiniz?’ Söz verdiler ‘açacağız’ diye. Bunu ifade ettim. Arkadan bugün NASA’da çalışan bir Türk yine telefon etti. ‘Eğer siz bunu yaparsanız ben de NASA’dan ayrılacağım ve geleceğim çalışacağım’ dedi.

Bizim hayallerimize onlar yetişemezler. Yeşilköy’ü (Atatürk Hava Limanı) aldılar ne hale getirdiler. Hava Kuvvetleri’nin temellerinin atıldığı bir yerdir. Dediğim gibi her şeyi yapacağız ama bunları devlet yapacak. Özel sektör yaptığında, hisseyi, tuttu Fransızlara sattı diyelim. Fabrika kimin olacak? Onların olacak. Devlet bu alanı boş bırakmayacak. Bu konuda herkese sözüm var. (ANKA)

Politika