Kılıçdaroğlu, o fotoğrafı paylaştı, Erdoğan'a seslendi: Tanıştırayım...

Kılıçdaroğlu, o fotoğrafı paylaştı, Erdoğan'a seslendi: Tanıştırayım...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan 'SADAT'la alakam yok' diyen Erdoğan'a fotoğraflı yanıt: "Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT'ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım .”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bugün yaptığı konuşmasında kendisinin SADAT’la uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay açıklama yaparak Erdoğan'ın 2016 yılında SADAT kurucusu Adnan Tanriverdi'yi güvenlik başdanışmanı olarak atadığını söyledi.

Tanrıverdi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na birinci sıradan atandığını aktaran Altay, kararı ve Erdoğan ile Tanrıverdi'nin Beştepe'deki bir güvenlik toplantısında aynı masada çekilen fotoğrafını gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: BİZE DE ANLAT, AYDINLANALIM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da güvenlik toplantısından fotoğrafı Twitter’dan paylaşarak şunları yazdı: “Erdoğan “SADAT ile alakam yok” demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT'ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım .”

ekran-resmi-2022-05-18-15-13-42.png

MECLİS ARAŞTIRSIN TALEBİ

Bu arada CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde; SADAT’ın faaliyetlerinin araştırılması ve seçim güvenliğini sağlayacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması talep edildi. (Kısa Dalga)

Politika