Kılıçdaroğlu 'parti kapatma' ve 'kayyum' mesajı verdi; HDP'li eş başkanlar Meclis'in önemini vurguladı

Kılıçdaroğlu 'parti kapatma' ve 'kayyum' mesajı verdi; HDP'li eş başkanlar Meclis'in önemini vurguladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ziyaretinin ardından 'parti kapatma' ve 'kayyum' uygulamasını eleştirdi. HDP'nin eş başkanları, görüşmenin Meclis'te yapılmasının önemine dikkat çekti.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün HDP'yi ziyaret ederek eş başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la görüştü.

Daha sonra üç lider kameraların karşısına geçti. Açıklamalarda, Meclis'in önemine vurgu yapıldı.

CHP liderinin görüşmenin ardından açıklaması şöyle:

* Millet İttifakı'nın beyannamesini ilettik. Yerel yönetimler üzerine konuşuldu. Kayyum uygulamasını doğru bulmadığımızı belirttik. Parti kapatma arayışları doğru değil.

'Adres TBMM'

* Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. Var olan tüm sorunları çözmeye hazırız. 'Şu sorun çözülmez...' Niçin çözülmesin? Her sorunun çözüm adresi burasıdır. İkinci yüzyıl beyannamemizde Kürt sorununun çözüm adresinin de TBMM olduğunu açık ve net vurguladık.

* (Medyaya) Toplumu kutuplaştıran bir dilden kaçının. 13’üncü cumhurbaşkanı olarak bu ülkede kavgayı bitireceğim. Kimliği, inancı ne olursa olsun insan insandır.

* Anlaşamadıysak yine oturacağız, yine konuşacağız

Kürtçe eleştirisi

* Kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en temel sorunları TBMM’de çözülmüştür, var olan soruların tamamını çözmeye hazırız ve çözeceğiz.

* TBMM'de her dil yazıyor. Konuşmada Kürtçe geçtiği zaman 'Bilinmeyen bir dil' deniyor. Binlerce yıldır konuşulan bir dili niye böyle yazıyorsunuz? Vicdan sahibi herkese soruyorum, devlete çifte standart yakışmaz. Herkesin diline saygı göstereceksiniz.

Buldan: Çözüm TBMM çatısında

CHP liderinden sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi: "En temel sorunları konuştuk. Bu temel sorunlar neticesinde bizlerden beklentilerini konuştuk. Bu beklentiler doğrultusunda sayın başkana bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Sayın başkanı burada ağırlamamızın nedeni, Kürt sorununun çözümünün TBMM çatısı altında olmasını istediğimizi göstermemiz."

HDP, kurulları ve ittifaklarıyla görüşecek

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise şu ifadeleri kullandı: "Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Partimiz yıkılan, ağır hasar gören toplumsal kesimlerini onarma programının acilen hayata geçirilmesini istiyor. Yeniden başlamalıyız. Bu görüşmeyi kurullarımıza taşıyacağız ve ittifakımızla görüşeceğiz. Çok geçmeden daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız." (Kısa Dalga)

Politika