Kılıçdaroğlu, 'Saray’da köstebeğiniz var diyorlar, kim o?' sorusuna yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, 'Saray’da köstebeğiniz var diyorlar, kim o?' sorusuna yanıt verdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ÖTV, KYK, icra borçları gibi çağrılarının ardından gündeme gelen 'köstebeği var" iddialarına yanıt verdi.

Yeni Şafak gazetesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan yaptığı ÖTV, KYK, icra borçları gibi çağrıları sıralayarak yaptığı 28 Ağustos'taki haberinde "Kılıçdaroğlu’nun hükümetin atacağı adımları kim ya da kimlerden haber aldığı merak konusu" manşetini atmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv yazarı İpek Özbey'in "Saray’da köstebeğiniz var diyorlar, kim o?" sorusuna "Erdoğan" diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı fikri kafanızda ilk nerede oluştu, hatırlıyor musunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

2017’de rahmetli Erbakan’ın ölüm yıldönümü töreninde. Saadet Partisi’nin bir töreni vardı. O törene gidip katıldım. İYİ Parti’nin kurulmasının ardından demokrasi kültürüne tamamen aykırı olarak parlamentoya girmemesi için yapılanlar karşısında demokrasi neyi gerektiriyorsa öyle davrandım. Bunlar bizi bir araya ve bir noktaya getirdi, daha yakın ve samimi olduğumuzda “Evet demokrasi hepimiz için gerekli, ortak payda üzerine siyaseti inşa edebilmeliyiz” diye düşündük. Türkiye ortak paydasını kaybetti.

Yani ilk olarak Erbakan’ın ölüm yıldönümünde aklınıza düştü.

Evet.

Sizi o toplantıda ne tetikledi?

Siyasete girdikten sonra şunu gördüm. Ak Parti söylemleriyle toplumu aldatıyordu. Bu aldatmayı biz yeterince geniş kitlelere duyuramıyorduk. Çünkü güçlü bir toplumsal destek vardı arkasında. Medyası, AB ile yaptığı sözleşmeler, arkasından bunların hiçbirinin gerçek olmadığı, amacın var olan demokratik sistemi değiştirerek farklı bir evrenin içine Türkiye’nin sokulması, tek adam sistemine girilmesi bunların farkındaydık.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Gündem