Kılıçdaroğlu: Sinan Ateş cinayetinin kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Sinan Ateş cinayetinin kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz
CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Aralık 2022'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin paylaşımında, "Ortada iddianamenin olmadığı ve 'dipsiz kuyu'ya dönüştürülmek istenen bu cinayetin üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam sosyal medya hesabından 30 Aralık 2022'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

"Ölümünün üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu kadar yol alınamadı"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in sosyal medya paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hukuk devleti; demokrasiyi, insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini, yasa önünde eşitliği teminat altına alan, tüm kurumsal işleyişinde, iş ve işlemlerinde kendisini hukukla bağlı sayan devlettir. Hukuk devletinin temel şartı da, 86 milyon vatandaşın kendisini 'emin ve güvende' hissetmesini sağlamaktır.

Ankara’nın göbeğinde torbacılara katlettirilen Doç. Dr. Sinan Ateş’in ölümünün üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu kadar yol alınamadı. Ortada iddianamenin olmadığı ve "dipsiz kuyu'ya dönüştürülmek istenen bu cinayetin üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sevgili kızım Ayşe, Haklı mücadelende dün olduğu gibi bugünde yanındayım. Bu alçak cinayetin en ufak ayrıntısına kadar aydınlatılması ve sorumlularının cezalandırılmasını sağlayana kadar mücadele edeceğimizi bilmeni isterim. Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun."

Eşi Ayşe Ateş 30 Aralık'ta vurulduğu yerde basın açıklaması yapacak

30 Aralık 2022'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sinan Ateş'in sevenlerini 29 Aralık'ta Ateş'in öldürüldüğü yerde düzenlenecek olan basın açıklamasına davet etti.

kemal-kilicdaroglu.jpg

(Kısa Dalga)

Gündem