Kılıçdaroğlu: TÜİK suç işlediğini kabul etmiş oldu, gerçek oranlara göre telafi zammı yapılmalı

Kılıçdaroğlu: TÜİK suç işlediğini kabul etmiş oldu, gerçek oranlara göre telafi zammı yapılmalı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, enflasyon rakamlarına dair "TÜİK bu 'hesaplama' değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in dün açıkladığı enflasyon verilerinin “gerçeğe yaklaştığını” belirtti.

Böylece daha önce milletin aldatıldığını belirten Kılıçdaroğlu, yeni hesaplama yöntemine göre 12 aylık enflasyonun yüzde 58 değil yüzde 128 olduğunu, maaşlara telafi zammı yapılması gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı.

TÜİK bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu.”

Kılıçdaroğlu, 3 Aralık 2021 tarihinde TÜİK’e gittiği tweetini de alıntılayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır.”

TÜİK'e alınmayan Kılıçdaroğlu, 3 Aralık 2021’de attığı tweette “Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!” demişti. (Kısa Dalga)

Ekonomi